2022. április 27.
Minőségi ADR oktatás a Hiperion Tech Kft-től

Az ADR egy rövidítés, mely hosszabb formában annyit tesz, hogy „A veszélyes áruk nemzetközi közúti szállításáról szóló európai megállapodás”. ADR oktatásban mindazoknak kell részesülniük, akik veszélyes áru szállítással kapcsolatos munkakört látnak el.

ADR oktatás mindazokra vonatkozik, akik valamilyen veszélyes anyag, például robbanószer vagy radioaktív anyag, vagy bármilyen egyéb ADR által meghatározott anyag, szállításával kapcsolatos munkakört töltenek be. Az oktatás alól még azok sem képeznek kivételt, akik mentességgel rendelkeznek. A mentesség kapcsán az ADR 1.1.3-as fejezete rendelkezik. Eszerint kétféle mentességet lehet igénybe venni a veszélyes áru szállítása kapcsán, melyek az alábbiak. Egyrészt a korlátozott mennyiségben csomagolt áru mentessége, másrészt az egy szállítóegységben szállított mennyiségből adódó mentesség. A mentesség igazán kedvezőnek számít, hiszen azok a gépjárművek, melyek mentességgel közlekednek, nem kell, hogy narancssárga táblával meg legyenek jelölve, illetve felszerelésekkel sem kell rendelkezniük. Az ADR jogosítvány azonban előírás, illetve az ADR 1.3-as fejezete szerint minden gépjárművön tartózkodó személynek oktatásban kell részesülnie.

Az ADR oktatásra akár online, elektronikus formában is sor kerülhet. Az ADR 1.3-as oktatás megtartásának körülményei kapcsán nincs rendelet. Az oktatást viszont nem tarthatja meg akárki, ugyanis kizárólag hatályos bizonyítvánnyal rendelkező veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó tarthatja meg. Ha szeretne bővebb információkat megtudni az ADR 1.3 oktatás kapcsán, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a Hiperion Tech Kft. online platformjára, a hiperiontech.hu weboldalra, ahol az online ADR oktatás tananyagaiba is belepillanthat!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs