2020. szeptember 10.
Minden, amit tudnia kell a füstérzékelő akkumulátorának cseréjéről

Ha ön is olyan, mint sok háztulajdonos, kevésszer figyel oda a füstérzékelő akkumulátorára. Telepítette a füstérzékelőt, egyszer megnyomta a tesztgombot, majd megfeledkezett róla, amíg néhány hónappal később az akkumulátorcsere emlékeztető miatt elkezdett csicseregni.

[wp_ad_camp_1]

A füstérzékelő akkumulátora létfontosságú kapcsolat a kifinomult elektronikai cikk, valamint Ön és családja biztonsága között. Az elem nélkül a füstérzékelő haszontalan, és Ön valamint otthona nincs biztonságban. Tanulmányok bizonyítják, hogy a füstérzékelők életet mentenek. A füstérzékelővel ellátott házak biztonságosabbak, mint a hibásan működő vagy nem létező füstérzékelők. A lemerült akkumulátorok okozzák ezeket a hibásan működő füstérzékelőket. Egy négyéves vizsgálat során az otthoni tűzesetek 40 százaléka füstérzékelő nélküli otthonokban történt. Az összes haláleset 17 százaléka olyan otthonokban történt, ahol füstérzékelők voltak, de ezek nem működtek. Ezeknek a meghibásodott füstérzékelőknek körülbelül 25 százalékát lemerült elemek okozták.

A statisztikák nemcsak más emberekre vonatkoznak, hanem önre is. Ha folyamatosan üzemben tartja a füstérzékelőjét, akkor kétszer nagyobb az esélye annak, hogy tűz esetén életben maradjon, mint ha a füstérzékelője nem működik. De a füstérzékelő akkumulátorok másik érdekes pontja, hogy mind az alkalmi szolgáltatásokhoz, például riasztásokhoz, csipogásokhoz és villogó fényekhez, mind az állandó szolgáltatásokhoz áramot használnak. Amit sokan talán nem vesznek észre, hogy egy füstérzékelő folyamatosan működik. Ionizációs füstérzékelővel az akkumulátor áramot szolgáltat a pozitív és a negatív elektródákhoz. Az akkumulátor által feltöltött ionok folyamatosan mozognak a két lemez között. Fotoelektromos füstjelzőkkel LED-fény kerül egy fotoelektromos érzékelőre. Mindig azonnal cserélje ki a füstérzékelő akkumulátorát, miután figyelmeztető hangjelzést vagy csipogást adott ki, jelezve, hogy az elem lemerült.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs