2020. augusztus 04.
Minden amit tudni kell a Bluetooth biztonságáról

Mindenhol Bluetooth-eszközök veszik körül önt – fejhallgatója, hangszórói és intelligens otthoni eszközei egyaránt használhatják. Megosztják az adatait más készülékekkel és az internettel, és ahol léteznek adatok, ott mindig szóba jöhetnek a hackerek. A Bluetooth valójában annyira nem biztonságos, mint amilyennek látszik?

[wp_ad_camp_1]

A Bluetooth kapcsolatok néhány évtizede léteznek, így a hackerek sokféle módot találtak arra, hogy visszaéljenek vele. Három legismertebb és leggyakoribb Bluetooth-támadás létezik: A Bluejacking olyan támadás, amelynek során egy hacker Bluetooth-kapcsolaton keresztül bejut a telefonjába, és névtelen üzeneteket küld a többi közeli eszközre. A hackerek arra is használhatják, hogy nemzetközi vagy drága hívásokat kezdeményezzenek, és leszívják a nehezen megkeresett pénzt amit a telefonjára töltött. A Bluesnarfing olyan támadás, amelyben egy hacker információkat lop el a telefonjáról, beleértve a naptárakat, e-maileket, szövegeket, fotókat, videókat és a telefonkönyvét Bluetooth-on keresztül. A hackernek elég gyorsan le kell töltenie ezeket az információkat – miközben Ön hatótávolságon belül van.

A bluebugging valószínűleg a legrosszabb, mivel lehetővé teszi a hacker számára, hogy teljesen irányítsa az eszközét. Lehetővé teszi számukra, hogy meghallgassák a hívásaikat, és hozzáférjenek az eszközön tárolt összes adathoz. Ha egy hackernek sikerül bejutnia az okostelefonjába, rengeteg érzékeny információt kaphat önről. Ez később felhasználható társadalmi támadásokhoz, zsaroláshoz vagy banki és egyéb számlák feltöréséhez. A hackerek a Bluetooth segítségével nyomon követhetik az Ön tartózkodási helyét. Ehhez csak két dologra van szükségük: egy olyan eszközre, amely folyamatosan használja a Bluetooth-kapcsolatokat, és az egyedi eszközazonosítóra. Így a hacker folyamatosan tudni fogja, hogy ön éppen hol van, és mit csinál.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs