2020. december 08.
Minden a kutya bolhaírtókról

Sajnos a bolhákkal minden kutya gazdájának meg kell küzdenie, hiszen ezek az élősködők mindenhol ott jelennek meg, ahol a legtöbb kellemetlenséget tudják okozni, vagyis a kutyusok szőrén. Jelenlétük viszont nemcsak a kutyákra, de a gazdákra is éppoly veszélyes.

[wp_ad_camp_1]

A bolhák a kutyák szőrén lapulnak és folyamatosan irritálják kiskedvenceink bőrét, emiatt pedig az állatnak folyamatosan vakaróznia kell, mert viszket neki a hely, ahol a bolha letelepedett. A kutyák ráadásul a kellemetlenség miatt gyakran ki is rágják a szőrüket, ami rendkívül egészségtelen, és esztétikailag sem valami szép látvány. A kutya bolhaírtók tehát azzal a céllal jöttek létre, hogy egyszer s mindenkorra megszabaduljon a kutyus és a gazdi is ezektől a szörnyű, kegyetlen élősködőktől amik megkeserítik mindenki életét. A bolhariasztók például igen hatásosan működnek, hiszen ezek 10 hónapon át is képesek tartani hatásukat, és ezek ultrahangos impulzusokat bocsátanak ki, ezeknek a hangsávja pedig zavarja a bolhák szervezetét és megállítja szaporodásukat is, tehát többé nem kell majd félni a bolháktól ha ezt a készüléket használja. A riasztót nagyon egyszerű használni, hiszen csak a piros nyelvet kell eltávolítani és a készülék folyamatosan működni fog majd.

A bolhaírtókon kívül léteznek még bolhanyakörvek, illetve permetrinek is, amelyeket a kutyák bőrére kell felvinni a tubus végének megnyomásával. Ez a készítmény szintén hatásos, hiszen azonnal elpusztítja a bolhákat, viszont semmiképp sem szabad érintkezzen az ujjakkal és a kutya szőrével sem. Amennyiben ön is ezekkel az élősködőkkel küzd, vagy ha még csak tervezi a kutyatartást, akkor mindenképpen szerezzen be egy bolhaírtót, legyen az bolhanyakörv, valamilyen szer vagy bolhariasztó, hiszen így sokkal könnyebb lesz majd az ön és kutyája élete is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs