2020. január 06.
Milyen típusú szőnyegek léteznek?

Ha még nem ismeri a szőnyegek vásárlási metódusát, elég könnyű elveszni a rendelkezésre álló különféle szőnyegek között – és természetesen ezek között a magas árcédulák között is. A szőnyeg kiválasztása során három elsődleges szempontot fontos: stílus, elhelyezés és költségvetés. Néhány egyéb tényező, amelyet érdemes szem előtt tartani, az, hogy mennyire könnyű megtisztítani a szőnyeget, mennyi ideig kívánja megőrizni, és hogy van-e bármilyen preferenciája az egyes anyagtípusokra.

[wp_ad_camp_1]

Az első kategória a gyapjúszőnyeg. A gyapjúszőnyeg egy természetes szálból készült szőnyeg, amelyet hagyományosan kézzel szőnek, kézzel varrnak, vagy kézzel kötnek. Vannak gépi szövetű gyapjúszőnyegek is, de ezek általában szintetikus szálakból készülnek, nem pedig valódi gyapjúból. A valódi gyapjúszőnyegek drágábbak, de a minőség kiváló. Valójában a gyapjúszőnyegeket gyakran generációról generációra adják át, így örökös beruházássá válnak. A következő kategória a selyemszőnyeg. Legyen szó akár 100% selyemről vagy selyemkeverékről, a selyemszőnyeg olyan fényt hoz a lakásba, amilyenről soha nem is álmodott, így össze sem hasonlítható más szőnyegekkel.

A selyem szőnyegek hihetetlenül érzékenyek és nehezen tisztíthatók, tehát ez a szőnyegtípus a legjobb azokban a helyiségekben, ahol nem sokat járnak. A pamut egy olcsó és játékos szőnyeganyag, amely költségvetés-barát alternatívaként szolgál a gyapjúból vagy selyemből készült, drágább szőnyegek helyett. A pamut azonban hajlamos gyorsan elhalványulni és nem taszítja a foltokat, ezért ne várja el, hogy a pamut szőnyeg évtizedekig tartson. A bambusz természetes szőnyeg, amely hozzáadhatja a parti hangulatot minden beltéri helyhez. Ez szép választás a textúrát igénylő helyiségek számára, és gazdasági szempontból is kedvező az áruk, különösen azokon a területeken lehetek előnyösek, ahol nagy szőnyegre van szükség.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs