2022. április 03.
Milyen fagyasztót vegyünk?

Amikor még egyedül élünk, akkor a háztartási gépek közül talán a fagyasztónak van a legkisebb jelentősége, hisz ha két mirelit pizza elfér benne, akkor az a legtöbbünk számára bőségesen elegendő. Ám ahogy telnek az évek, és bővül a család, úgy növekednek az igények, és nem csak a hűtő lesz folyamatosan tele, de a mélyhűtőnél is azon kapjuk magunkat, hogy már nem tudjuk hogyan rakosgatni a termékeket, hogy elférjünk.

Ilyenkor aztán megoldás lehet, ha nagyobb kombinált masinára váltunk, ám jó eséllyel az is csak ideig-óráig fogja kiszolgálni az igényeket, hisz ezek tárolókapacitása azért mindenképpen véges. Amint ezt belátjuk, ráeszmélünk arra, hogy itt az ideje venni egy hűtőládát, vagy egy fagyasztószekrényt. De egész pontosan melyiket? No és mi alapján válasszunk? A mérete a lényeg, esetleg sokkal fontosabb a fogyasztás? Nos, ami talán a legfontosabb, hogy mindig az igényeinknek és a rendelkezésre álló helynek megfelelően válasszunk fagyasztót. Kár is lenne tagadni, hogy így sem, úgy sem ez lesz a lakás dísze, hisz a mélyhűtő elsősorban még mindig inkább használati tárgy, mintsem dizájnelem, így hát választáskor mindenképpen a gyakorlatiasságot tartsuk szem előtt.

Kis helyre valószínűleg jobban járunk egy ládával, hisz ott az ajtó kinyitása és a fiókok kihúzása nem igényel plusz teret. Amennyiben ez nem akadály, akkor nyugodtan válasszunk szekrény kivitelt, ami a rekeszek miatt sokkal jobban rendszerezhető. Általában a méret szokott egy nehezen eldönthető kérdés lenni, főképp azért, mert minél nagyobb, annál többet fogyaszt. Ezzel kapcsolatban érdemes szem előtt tartani, hogy gyakorlatilag bármekkora fagyasztót is veszünk, jó eséllyel úgyis tele lesz idővel, illetve azzal is számoljunk, hogy a nagyobb hiába fogyaszt többet, a különbség valójában nem számottevő – pár ezer forintnyi tétel éves szinten -. Sűrűn cserélgetni viszont senki sem szeretné a fagyasztót, főleg nem amiatt mert időközben kinőtte, így mindig válasszuk a lehetőségeinkhez mérten a lehető legnagyobbat, persze az energiahatékonyságára nagyon figyeljünk vásárláskor.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs