2022. augusztus 11.
Milyen esetekben köthető speciális biztosítás külföldi utazás esetén?

Ha külföldre utazik, akkor rendkívül fontos utasbiztosítást kötni, ugyanis a baj bármikor megtörténhet. Sajnos a mai napig él a közhiedelem, miszerint az Európai Egészségbiztosítási Kártya elegendő és pótolni tudja az utasbiztosítást. A mai napig sokan a saját kárukon tapasztalják meg, hogy ez mennyire nem igaz!

Biztosítás külföldi utazáshoz különösen fontos, ugyanis baj esetén fedezetet nyújt a költségekre. Egy külföldi baleset komoly költségeket jelenthet, a kártya pedig édeskevés a költségek fedezésére. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya az Európai Gazdasági Térség minden tagállamában biztosítja az állami egészségügyi ellátást. Ez jól hangzik, ugyanakkor nem ennyire rózsás a helyzet. Némely tagállamokban ugyanis csak egy bizonyos önrésszel vehetők igénybe a beavatkozások és orvosi vizsgálatok. További hátrány, amit sokan nem tudnak, hogy a mentési és hazaszállítási költségeket az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem fedezi. Az AXA nem csupán a nyaralók, hanem a speciális esetekre is nyújt biztosítást. Ilyen például a külföldi tanulás, akár a teljes tanulmányi időszakra.

Nem csak a tanulmányok, hanem a külföldi munkavégzés esetében is fontos a speciális biztosítás. Az üzleti útra utazók esetében ajánlott EXCELENT utasbiztosítást kötni, mivel ebben a csomagban a munkához kapcsolódó tárgyak is fedezve vannak. Fizikai munkavégzésre is van külön kiegészítő biztosítás, amely a fizikai munkavégzés közben történő baleseteket követő orvosi ellátás költségeire nyújt fedezetet. Ezenkívül a krónikus betegségek az utazás ideje alatti kiújulása esetén is fedezetet nyújt a krónikus betegségek biztosítása. Az axa-assistance.hu weboldalon minden fontos információt megtalál, illetve meg is kötheti az utasbiztosítást!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs