2015. november 03.
Milyen cipőt válasszunk?

A cipő választás során szinte mindig csak két szempontot veszünk figyelembe; a cipő kinézetét és az árát. Ezek valóban fontos szempontok, de több dologra is figyelnünk kell, ha jól akarunk választani.

[wp_ad_camp_1]

A LifeStyle Shop kínálatában szereplő cipők kivételesen igényes darabok. A webáruház termékei között rengeteg olyan darabot találunk, amelyet bátran hazavihetünk, de érdemes részleteznünk, mire figyeljünk a vásárlásnál.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy milyen célra választunk cipőt. Ha hosszas irodai tartózkodás során viseljük, az esetben mindenképpen kényelmez, lazább, esetleg antistressz cipőt kell választanunk. Azt is vegyük figyelembe, hogy a beltéri tartózkodás nem indokolja a túlzottan meleg lábbeli használatát még a téli időszakban sem, hacsak nem kényszerülünk hosszas gyaloglásra a téli időszakban. Mindenképpen természetes anyagból készített lábbelit válasszunk, máskülönben a lábizzadás kellemetlen hatásaival kell szembenéznünk. A „műanyag” cipőkben fokozottabb izzadásra kell számítanunk, ami nem csak közvetlen kellemetlenségeket okoz, hanem a lábgomba kialakulásának veszélyét is növeli.

Mindenki lába rendelkezik egy bizonyos szintű „tűréshatárral”. Egyesek lába érzékenyebb a szoros lábbelikre, másoké jobban viseli. Mindenképpen érdemes szem előtt tartanunk, hogy a cipők hosszan tartó viselése zavarni szokott-e bennünket. Ha igen, akkor mindenképpen minőségi antistressz lábbeli vásárlása ajánlott.

Gyermekek és idősek esetében kiemelten fontos, hogy megfelelően csúszásmentes talppal készített lábbelit válasszunk. A balesetek elkerülése érdekében nagy figyelmet kell erre fordítani, különösképpen a téli időszakban, amikor nyálkás, jeges utakon kell közlekedni. A kemény talppal rendelkező cipők sajnos balesetveszélyesek lehetnek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs