2020. február 12.
Milyen ágytípusok léteznek?

Miután eldöntötte az új ágy méretét, a következő lépés a megfelelő keret kiválasztása. Az ágy kiválasztásakor sok szempontot kell figyelembe venni. A tartósság, a méret és a tárolóhely is nagyon fontos. A forma pedig ugyanolyan fontos, különösen, ha az ágy az a fő bútora a szobának.

[wp_ad_camp_1]

Az ágy az otthon egyik legfontosabb bútordarabja – az emberek életük körülbelül egyharmadát velük töltik. Semmi nem befolyásolja a napi teljesítményét jobban, mint az alvás, és mindannyian tudjuk, milyen nehéz lehet a nyugtalan éjszakát követő  munka. A vendégágy olyan stílusú ágy, amelyen egy második matrac található, amelyet szépen le lehet húzni a főkeret alá. Ez lehetővé teszi, hogy egyszemélyes ágyként használja a hétköznapokon, és egyszerűen kihúzza a kiegészítő matracot, amikor a vendégek önnél töltik az éjszakát. A második matrac az ágykeretbe van beleépítve, tehát kevés gonddal járnak. Vannak rendkívül praktikus ágyak is amelyek rugózott lábakkal rendelkeznek, ezek lehetővé teszik a kiegészítő matrac felemelését és a fő ágyhoz való igazítását. Az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb ágytípus: a díványágy, amely alapvetően két részből áll, amelyek egy tartóval vannak összekapcsolva. Az alap általában görgőkön ül, és a fiókok pedig gyakran be vannak építve az alapba, hogy alsó tárolást biztosítsanak. Ezután fejtámla szükséges az ágy hátához.

A  díványágy sokoldalú megoldás, ha olyan ágyat keres, amely megfelel a tárolási igényeinek is. A díványággyal a szokásos ágyakkal szemben azért jó, mert bezárhatja az alsó tároló fiókot, hogy elrejtse az alatta található dolgokat, így a szobája kinézete letisztultabb marad. Az emeletes ágyat úgy tervezték, hogy két egyszemélyes matrac elférjen, az egyik a másik felett helyezkedik el. Két keret tartja a matracokat, és létrával van összekötve a felső emelet eléréséhez. A keretek fémből és fából készülhetnek, a formatervezés a klasszikustól a mókásig és a modernig terjed.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs