2022. október 30.
Milyen a Koreai grillezés?

Szereti a húst? Hiányzik önnek a késő esti füstös grillhús? Szereti a gyakorlatias étkezést, ahol maga is elkészítheti az ételt? A koreai grillezés tökéletes az Ön számára. A koreai barbecue az ízek és textúrák közötti egyensúlyról és kontrasztról szól. Teljesen testreszabható, így az asztalnál mindenki pontosan azt eheti, amit akar.

A koreai barbecue a húsok közvetlenül az étkezőasztal melletti grillezésének népszerű módja. A koreai grilléttermek asztalaiba gáz-, szén- vagy hordozható tűzhelysütők vannak beépítve. A pácolt húsokat, például a bulgogit és a kalbit grillezzük, és különféle kis koreai köretekkel, úgynevezett banchanokkal együtt fogyasztjuk. Őszintén szólva, valószínűleg mindent megvásárolhat ehhez egy helyi koreai élelmiszerboltban. Még pácolt húsokat is vásárolhat bárhol, igény szerint. Ha nem lakik egy koreai élelmiszerbolt közelében, könnyen vásárolhat húst bárhonnan, és maga pácolhatja be. Ne legyen elkeserede, ha nem talál banchan-t. A koreai barbecue lényege, hogy a finom húst salátába csomagoljuk, és samjangba mártjuk. A legfontosabb dolog, amire szüksége lesz a koreai grillezéshez, egy grill vagy főzőlap.

A koreai BBQ grillsütőt kifejezetten arra tervezték, hogy a zsír biztonságosan lefolyjon, anélkül, hogy fellángolna, így beltéren is főzhet vele, és nem engedi, hogy a vékonyra szeletelt vagy apró húsdarabok leessenek róla. Egy csomó különféle terméket árulnak az interneten koreai grillezéshez, és ázsiai élelmiszerboltokban is megkaphatja ezeket. A grill mellett hőforrásra van szükség. A faszén a legjobb ízű mind közül, de nem használhat faszenet beltéren vagy erkélyen. Ha van egy hátsó udvara, és szeretné magasabb szintre emelni a dolgokat, akkor mindenképpen próbálja meg a faszénes koreai barbecuet.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs