2022. július 05.
Milyen a jó időskori vitamin?

Időskorban sajnos gyakoriak a különféle emésztési panaszok, illetve a szervezet kevésbé tudja hasznosítani a bevitt vitaminokat és ásványi anyagokat. Annak érdekében, hogy a szervezet megfelelően tudjon működni és ellenálljon a különféle betegségeknek különösen oda kell figyelni a kellő mennyiségű ásványi anyag és vitamin bevitelre.

Időskori vitamin rendkívül hasznos és nagy segítséget nyújt, hogy a szervezet megfelelően tudjon működni. Sajnos gyakran hallani, hogy idős emberek, ha elesnek, akkor nagyon komolyan összetörik magukat. Ez főként a kalcium hiányos állapot eredménye, illetve a csontritkulásé, melytől nagyon sok idős ember szenved. A kalcium pótlás az idős emberek esetében különösen fontos. Érdemes kalciumban gazdag élelmiszereket fogyasztani, emellett pedig a kalciumot tartalmazó étrendkiegészítő fogyasztása is nagyon fontos. A kalcium mellett a rostban gazdag élelmiszerek és a sok folyadék fogyasztása is fontos, mivel a túlzott kalcium bevitel székrekedést okozhat. Célszerű a kalcium mellé D-vitamint is szedni, mivel elősegíti a kalcium felszívódását.

A C-vitamin erős antioxidáns, amelynek szedésével csökkenthető némely rákfajták kialakulásának esélye. A krónikus betegek és az olyan helyen élők számára, ahol nagy a környezetszennyezés, különösen ajánlott az emelt C-vitamin bevitel. A B6-vitamin több élettani és fiziológiai folyamatot támogat. Többek közt szerepe van a bőr egészségének megőrzésében, az idegrendszer megfelelő működésében, a hemoglobin előállításában és az anyagcsere folyamatokban is komoly szerepe van. A B6-vitamin pótlása különösen fontos időskorban, mivel jellemzően hiány van belőle a szervezetben hatvanöt éves kor felett. Bővebb információkat a vitaminstore.hu webáruházban talál!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs