2022. április 09.
Mikor van értelme elsavasodás elleni étrendet folytatni?

Manapság nagyon sok embert érint a szervezet elsavasodása, gyakorlatilag népbetegséggé vált. Ma már egyértelműen tudni lehet, hogy bizonyos betegségek és a szervezet elsavasodása között egyértelmű kapcsolat van. Ha a szervezet elsavasodik, akkor lúgosításra van szükség, mely elsavasodás elleni étrenddel érhető el.

Elsavasodás elleni étrend folytatása azok számára lehet előnyös, akik küzdenek az elsavasodás kellemetlen tüneteitől. Ezek a narancsbőr, a gyakori fejfájás, a gyenge immunrendszer, az állandó fáradtságérzet és az emésztési panaszok. Ha bizonytalan vagy annak kapcsán, hogy a te szervezeted is elsavasodott-e, akkor érdemes a vizeleten keresztül lemérni egy indikátorpapír segítségével. A vizelet pH-jának mérésével egyértelműen kimutatható, hogy fennáll-e az elsavasodás. Az ideális érték a 7, viszont a 6,5 és a 6,8 közti érték is megfelelőnek számít. A szervezet elsavasodásának hátterében általában az alkohol és kávé fogyasztás, a mozgáshiány, a dohányzás, a stressz és a túlzott savképző italok és élelmiszerek fogyasztása áll. Az elsavasodás érdekében csökkenteni kell az elsavasodást okozó tényezőket és lúgosításra van szükség. A lúgosító élelmiszerek közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonafélék, a zöldbab, a borsó, a tojássárga és a gyümölcsök.

A felnőtt lakosságra jellemző, hogy egészségtelenül él, így ezen mindenképp érdemes változtatni. A tisztított víz fogyasztása sokat segíthet az elsavasodás ellen. A lúgosítás érdekében célszerű reggel éhgyomorra két-három deciliter tisztított vizet fogyasztani. A kellő mennyiségű, minőségű ivóvízfogyasztás sokat segíthet a kellemetlen tünetek és az elsavasodás megszüntetésében, valamint ezek megelőzésében. Bővebb információkat a wellnetviztisztito.hu webáruházban találsz!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs