2016. június 24.
Mikor érdemes Dél-Afrikába utazni?

Az exkluzív utazások és a különleges helyszínek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek manapság. A tengerparti napfürdőzés legalább olyan kedvelt, mint a trópusi övezet, de a hajós körutazások és a szafari iránt is sokan érdeklődnek.

[wp_ad_camp_1]

Ez utóbbi terén Dél-Afrika ideális célpontnak bizonyul, s napjaink elérhető repülőjegy árai és utazásszervezési szolgáltatásai már sokkal inkább megfizethetővé teszik az ilyen jellegű utakat, mint azok néhány éve voltak. Természetesen felmerül a kérdés, hogy mikor érdemes felkeresni Dél-Afrika népszerű úti céljait. Nem másért lényeges ez, mint a tökéletesre sikerült programok apropóján. Legtöbben az esős időszakot szeretnénk elkerülni, és olyan hónapra tervezni az utazást, amikor a hőmérséklet is megfelelő a szafarihoz, vagy egyéb, dél-afrikai programokhoz. Általánosságban elmondható, hogy a májustól szeptemberig terjedő hónapokban várható a legideálisabb időjárás.

Az október és március közötti hónapokban biztosan nem találkozhatunk majd tömeggel az egyes helyszíneken, ha pedig a forróságot kerülnénk el, úgy április, május és szeptember lehet a legjobb választás. Ekkor még kellemes, maximum 27 fok közötti a hőmérséklet, és csapadékra, valamint délutáni viharokra sem kell olyan gyakran számítani, mint június és augusztus közötti hetekben. Ez utóbbiak esetében ráadásul a reggelek és az éjszakák igencsak hidegnek bizonyulnak. Az október és április közötti időszakban ugyan bujább a növényzet, de napközben nagyon forró időre lehet készülni. Ilyenkor a magas páratartalom nem túl kellemes, és a vadakat sem lehet olyan jól megfigyelni, mint a szárazabb hónapokban. Mindenesetre, ha már van konkrét úti célunk, akkor megéri kifejezetten az ottani időjárásról tájékozódni, ugyanis Dél-Afrika egyes területen igencsak eltérő lehet a várható idő.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs