2022. március 14.
Mik a babaváró buli etikett szabályai?

Mik a babaváró etikett szabályai? Ezt sokan szeretnék tudni, és az igazság az, hogy ez nagyon változó. A babavárás szabályai egykor kőbe voltak írva. Ha megszegi a protokollt, akkor a babavárás tönkremehet.

Ahogy teltek az évek és változtak az idők, különösen ami a babavállalást illeti, a babavárás funkciójára vonatkozó szabályok valóban megváltoztak, ez az úgynevezett babaváró etikett. Az elmúlt években nagyon világosan megfogalmazták, hogy mit tehettek és mit nem tehettek meg a babavárón. Manapság a babavárást inkább az teszi sikeressé, amit a leendő anya igazán szeretne, és nem sokkal többet. Noha a családi ideálok még mindig szerepet játszanak ebben az ősi hagyományban, a néhány évtizeddel ezelőtti kemény és szigorú szabályok közül sok minden bizonnyal ritkán több puszta javaslatnál. A szórakozás kedvéért itt egy pillantást vetünk a korábban meglehetősen szokásos babaváró szabályokra. Ebbe beletartozott, hogy mikor volt babavárás, ki mit hordott, kit hívtak meg, milyenek az ajándékok stb.

Az, hogy mit szolgál fel, inkább az esemény napszakától függ, mint az érkezőktől, vagy akár a leendő anya preferenciáitól. Ha délelőtt 11 órától délután 1 óráig tart a buli, akkor egy könnyű ebédet kellett volna felszolgálnia, beleértve a szendvicseket is, de nem kell melegnek lennie. Ha a babaváró 13 óra után kezdődik de 17 óra előtt véget ér harapnivalókkal és süteményes előételekkel lehet szolgálni. Minden később kezdődő babaváró meleg ételt igényel. A desszert mindig torta volt, soha nem csak sütemény. Isten ments, hogy megpróbáljon süteményt felszolgálni. A torta legyen egy káprázatos, lehetőleg fehér torta, fehér cukormázzal és valami nagyon babás dísz a tetején. Gondoljunk csak egy régimódi babakocsira, kiságyra vagy a klasszikus babakockákra. A babavárás mindig felöltözős esemény volt, a napszaktól függetlenül. Az 1970-es években természetesen kissé megcsúsztak a szabályok, és néhány nő nadrágot viselt a bulin. A babaváró meghívók hivatalosak voltak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs