2019. június 26.
Miért válasszunk természetes fogkefét?

Ma már egyre többen törekszenek arra, hogy tudatosan táplálkozzanak, illetve még ezen felül a környezet kímélés és annak megóvására is nagy hangsúlyt fektetnek.

[wp_ad_camp_1]

A fa fogkefékről fontos elmondani, hogy bükkfából készülnek, és európai fenntartható erdőgazdálkodásokból származnak. Nem csak a nyele, de annak sörtéi is igen különlegesek, ugyanis disznószőrből készülnek. Egy különleges faj, hosszú szőréből állítják elő, melyet előtte megfelelően sterilizálnak. Ezek a sörték a húsipari feldolgozás melléktermékként, vagyis hulladékként keletkeznek. Viszont nemrégiben felismerték, hogy mennyire jól felhasználhatóak, így természetes fogkefék, és más kefék előállítására használják fel ezt a mellékterméket. A fa fogkefe funkcióját ha nézzük, akkor elmondhatjuk róla, hogy ugyanarra jó, mint a műagyag társa. Viszont, nagyon fontos kihangsúlyozni azt a megkülönböztetést, miszerint a műanyag fogkefék kőolaj származékokból készülnek, a fa fogkefék pedig teljesen természetesek. Azt azonban érdemes elmondani, hogy egy vegán számára mindenképp tabu egy ilyen eszköz használta, hiszen az állati származékból készült sörték teljes mértékben tiltó listán szerepelnek.

Viszont mentségünkre szóljon, hogy ezek az állatok egyébként is feldolgozásra kerülnek, így a szőrzetük mint melléktermék, csak új értelmet nyer, mivel ha nem használnák fel, akkor eldobásra kerülne. A természetes fogkefékkel kapcsolatban érdemes még elmondani, hogy eleinte igen keménynek tűnhetnek a sörték, viszont elég hamar megpuhulnak és már nem lesz kényelmetlen a használtuk. Elsőre mindenképp érdemes puha sörtéjű fogkefét választani, ugyanis a kemény sörte bánthatja az ínyt. Annak érdekében, hogy ne sértsük fel az ínyt, érdemes a keményt fogsúrolással felhagyni és egy újabb technikát elsajátítani.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs