2021. december 30.
Miért sárgulnak a Phalaenopsis levelei?

A Phalaenopsis leveleinek sárgulása nem feltétlenül ad okot aggodalomra. Normális és természetes, hogy az idősebb levelek megsárgulnak és fokozatosan lehullanak. Az idősebb phalaenopsis szárai gyakran kissé megnyúltak, ahol a régi levelek lehullottak. Az egészséges növényeken folyamatosan új gyökerek bukkannak fel a szárból, végül gyökértömeget alkotva.

Ha azt tapasztalja, hogy a sárguló levél a növény alján található, ne aggódjon. Ez a növény természetes folyamata, hogy ledobja az érett levelet, hogy új levelet hozzon létre. Ha azonban a levelek a növény tetejétől sárgulnak, akkor probléma van. Ha a Phalaenopsis orchidea levelei sárgák, az azt jelezheti, hogy valami nincs rendben. Számos tényező okozhatja az orchidea leveleinek elszíneződését, beleértve a közvetlen napfényt, az alacsony hőmérsékletet és a gyökérrothadást. Ha a levelek még gömbölyűek és szilárdak, de sárgulnak, akkor a növény valószínűleg túl sok fényt kap, és kifakul a színe. A Phalaenopsis orchidea levelei megéghetnek és megsárgulhatnak, ha közvetlen napfénynek vannak kitéve. Próbálja olyan helyre tenni az orchideáját, amely elegendő közvetett napfényt kap. Ha a növényt ablakpárkányra helyezi, próbálja meg északi vagy nyugati fekvésű ablakba tenni őket.

Ezután kérdezze meg magát, hogy megfelelő-e a hőmérséklet. A túl alacsony hőmérséklet az orchidea leveleinek sárgulását is okozhatja. Győződjön meg arról, hogy az orchidea körüli hőmérséklet nappal 65 és 80 Fahrenheit, éjszaka pedig 60 és 70 Fahrenheit fok között van. Tartsa távol az orchideát a nyitott ablakoktól, ventilátoroktól vagy légkondicionáló szellőzőktől, mert jobban szereti a melegebb hőmérsékletet és a meglehetősen magas páratartalmat. Ha a levelek ráncosak és kedvetlenek, a növény nagy valószínűséggel kiszáradt. Ha nem, ellenőrizze a gyökereket. A túlöntözés gyökérrothadáshoz vezethet, ami viszont a levelei sárgulását okozhatja.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs