2022. március 19.
Miért jelenik meg a zöld alga és mit lehet tenni ellene?

Nagy valószínűséggel minden kerti tó tulajdonos tapasztalta már az algásodás kellemetlen jelenségét, amely bármely kerti tavat képes elcsúfítani. Általában kétfajta alga keseríti meg a kerti tó tulajdonosok életét, a zöld alga és a fonalalga. Mindkettő csúnya, kellemetlen látványt nyújt.

Zöld alga ellenszere a BioBird algamentesítő granulátum. A zöld, vagy másként lebegő alga általában az újonnan telepített tavakban szokott megjelenni. A folyamatot algavirágzásként is szokás emlegetni. Ez egy természetes jelenség, azonban kétségkívül egyáltalán nem esztétikus. Az alga megjelenésének oka, általában a tavi virágfölddel bevitt anyagokban keresendő. A még meg nem fakadt növények nem képesek a virágfölddel együtt kiszabaduló tápanyag mennyiséget felvenni, ez pedig az algák megjelenésének és elszaporodásának kedvez. Ha nem újonnan készült kerti szóról van szó, akkor több oka is lehet annak, hogy a zöld alga elszaporodik. Ilyen ok lehet a halak túletetése vagy a sekély víz felmelegedése, valamint a nem megfelelő szűrés. A fonalalga az egyik legbosszantóbb algatípus, mivel nem lehet szűréssel eltávolítani. Általában az olyan részeken jelenik meg, ahol a kellő víz áramlás nincs megfelelően biztosítva és a sekély tó víz hamar felmelegszik.

A letelepedett, kifejlett algákkal szemben a SUNI-KFT által forgalmazott BioBird algamentesítő granulátum jelent kiváló megoldást. A termék kiváló minőséget képvisel és hosszútávú eredményt biztosít. Nem csupán a már kialakult, meglévő algák esetében használható hatékonyan, hanem akár megelőző jelleggel is. A BioBird algamentesítő granulátum tízezer liter tóvízhez használható. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a terméket illetően vagy szeretné megrendelni, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs