2015. augusztus 10.
Miért egészségtelen a cukor?

Számtalan esetben olvashattunk már a túlzott cukor fogyasztás rossz hatásáról az emberi szervezetre. Míg nagymamáink előszeretettel használták édesítőszerként az egyre elszaporodott cukorbetegségek és túlsúlyos emberek száma miatt az orvosok óva intenek a túlzott cukorfogyasztástól.

[wp_ad_camp_1]

A cukorral sok a baj, de csak az utóbbi években kiáltották ki esküdt ellenségnek a tudosok. A cukorral a következők a problémák. Először is hizlal, másodsorban rossz hatással van a fogazatra. Jelentős mértékű fogszuvasodás alakulhat ki, ha huzamosabb ideig fogyasztunk cukrot. A cukor elősegíti ezt. A cukor azért is felelőssé tehető, ha magas a kalóriaszámunk. Így elhízáshoz vezethet. A cukor pótlása viszont fontos, mert sok mindenbe kellhet édes íze miatt. Szerencsére ez ma már megoldott. Korábban mézzel oldották meg a problémát, ma is nagyon trendi mézzel fogyasztani dolgokat, másrészt ott az édesítő is. Így biztonságosan ki tudjuk kerülni a cukor problémáját, ha másképpen pótoljuk az íz hatást, amit ad, hiszen ezért használjuk a cukrot, az édesítésre.

A cukor tehető felelőssé a cukorbetegség kialakulása miatt is. De megköti például a vérben a savat, ezért köszvényhez vezethet. Az emberi szervezet, hogy a vér savtartalmát közömbösítse, kalciumot von el a csontokból, ami csontritkuláshoz vezethet. A cukor rendkívül káros hatással tud a szervezetre lenni. Így ajánlunk helyette más édesítőszereket. Sajnos rossz hír, hogy a barna cukor is káros a szervezetre nézve. Így semmilyen cukrot sem szabad direkt módon a szervezetbe juttatni, így is a legtöbb élelmiszer tartalmaz természetes módon cukrot, ilyen például a tej is. A cukor káros hatásait kerüljük el azzal, hogy mézzel, vagy édesítővel pótoljuk, ezzel sokat tehetünk magunkért. A mindennapi energiaszükséglet tíz százalékát kell cukorból fedezni, és ez tejjel és gyümölcsökkel is hamar megvan. Éljünk egészséges életet, és mellőzzük a használatát! Ha így járunk el, akkor már biztosan megteszünk mindent szervezetünk jó egészségéért.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs