2019. június 11.
Mi okozhat problémát a lefolyó rendszerben?

A dugulás igazán kellemetlen probléma, amit minél előbb orvosolni kell. Számos módszer és praktika lehet ez ügyben segítségünkre.

[wp_ad_camp_1]

A lefolyó rendszert érintő problémákról több információ itt érhető el. Bizonyos dolgok garantáltan dugulást okoznak a lefolyóban. Az első számú tiltólistás termékek a különféle keményítőt és rostokat tartalmazó gyümölcsök és zöldségek. Gondoljunk csak bele, mi történik a rizzsel, a babbal, ha víz éri őket? Ezeknek a zöldségeknek és a gyümölcsöknek a héja sokkal inkább a kukába vagy a komposztáló helyre való, ugyanis csak hosszú idő után tudnak elbomlani, addig pedig a további szennyeződések is megtapadhatnak rajtuk és már el is dugul a lefolyó. A zsírok és az olajok nagyon veszélyesek a lefolyó számára, ugyanis nem tudnak oldódni, ez pedig azt jelenti, hogy megtapadnak a lefolyó falán.

Nagyon veszélyesek lehetnek még a különféle higiéniai eszközök, mint pl. vatta. Mivel ezek a termékek megduzzadnak a víz hatására és nagyon nehezen bomlanak le. Szintén rossz ötlet a lefolyóba dobni a nedves töltőkendőket, melyek egyáltalán nem a lefolyóba valók, mivel főként műanyag származékokból készülnek és csak nagyon hosszú idő elteltével bomlanak csak le. Dugulással kell számolnunk, minthogy az eltávozzon onnan. Gyakori még, hogy a wc kagylóban végzi a macskaalom, amely lehúzni igen komoly dugulást idézhet elő. Továbbá a tojáshéj, kisebb játékok, illetve a haj és a szőrszálak is veszélyesek lehetnek, mivel könnyen dugulást okozhatnak. A legnagyobb probléma velük, hogy hosszabb idő elteltével sem oldódnak fel. Így ezeket a legjobb nem ide dobni, ugyanis effajta dugulás esetén kénytelenek leszünk szakemberhez fordulni. Elővigyázatossággal, megfontoltsággal a dugulás megelőzhető.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs