2020. augusztus 12.
Mi az elveszett mód az iPhone-on, és hogyan használja?

Valószínűleg minden nap több mint 3 órán át használja iPhone-ját, így valószínűleg mindent tud önről – a kedvenc Spotify lejátszási listától és személyes üzeneteitől kezdve a fotóikig és a bankszámla bejelentkezési adataiig.

[wp_ad_camp_1]

Most képzelje el, hogy ott felejti iPhone-ját vagy más eszközét a helyi kávézóban, miután megissza a reggeli kávét, vagy hogy otthagyja a buszon a napi ingázáskor. A legértékesebb információk most sebezhető váltak. Van esély arra, hogy megtalálja? Talán, ha az iPhone elveszett mód funkcióval rendelkezik. Mit jelent az iPhone elveszett módja? Ez egy biztonsági funkció, amely felhasználható az elveszett vagy ellopott iPhone vagy iPad megkeresésére és védelmére. Az elveszett mód a készülék csengését váltja ki, segít megtalálni annak helyét, és nyomon követni, ha mozgásban van. Az elveszett mód a telefonját is lezárja, és egy további védelmi réteget ad a Lock Mode funkcióval. Megakadályozza, hogy iPhone-ja vagy más eszköze megjelenítsen személyes adatokat, például üzeneteket vagy push értesítéseket. Nem teszi lehetővé a hívások fogadását vagy a segélyhívások kezdeményezését.

Ezenkívül letiltja az Apple Pay szolgáltatást, megakadályozva, hogy bárki használja a kártya adatait, és automatikusan alacsony energiafogyasztású üzemmódba helyezi iPhone-ját vagy más eszközét. Ez extra időt jelent a telefon megtalálásához! Arra azonban figyelni kell, hogy az Elveszett mód csak akkor működik, ha: az iPhone keresése funkció korábban be volt kapcsolva. (Ezt megteheti a Beállítások> iCloud> Telefon keresése opcióval), az is fontos, hogy az iPhone be legyen kapcsolva, és internetkapcsolata is legyen. A funkció akkor érhető még el, ha az illető, aki megtalálta nem kapcsolta ki az iPhone keresése funkciót. Ha Ön egyike azoknak, akik folyamatosan elfelejtik vagy elveszítik telefonjukat, érdemes mindig bekapcsolni ezt a funkciót. Tudnia kell azonban, hogy bármely helymeghatározó alkalmazás kihasználható és ön ellen használható.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs