2021. augusztus 06.
Mi a teendő a szárnyas hangyákkal, ha ellepik az otthonát?

Látni a szárnyas hangyákat otthonában sosem jó jel, de különösen télen ezek a szárnyas hangyák a legrosszabbkor jelenhetnek meg. Ez azért van, mert a hangyák csak akkor repülnek, amikor szaporodni készülnek. Nyáron a szárnyas hangya olyan faj lehet, amely a szabadban él, és egyszerűen egy nyitott ajtón, vagy egy másik résen keresztül jutott be.

De télen, különösen az ország hidegebb területein, a hangyák nem élnek és nem szaporodnak a szabadban. Tehát ha télen szárnyas hangyákat lát az otthonban, akkor nagy valószínűséggel a hangya otthonának szerkezetében él, és ami még rosszabb, nagyon valószínű, hogy hangyafészek van a szerkezetben. A szárnyashangyák nagyon gyakoriak, de gyakran összetévesztik a termeszekkel. Néhány hangya sokkal nagyobb, mint a termeszek. Valójában a szárnyas hangyák az egyik legnagyobb hangyafaj! De más hangyák nagyon kicsik, ezért a méret nem alkalmas a fajok meghatározására. A szárnyas hangyák nagyobb valószínűséggel láthatók a szabadban, mint a termeszek. Míg a hangyák és a termeszek is nagyon pusztítóak lehetnek az otthonokra, a két faj különbözik egymástól, mert a termeszek megeszik a fát, de az a hangyák csak fészkelnek benne; nem eszik meg. Tehát a szárnyas hangyák másik különbsége a fű (fapor, talaj és rovarrészek), amely gyakran megtalálható a fészek nyílásai alatt.

Függetlenül attól, hogy a szárnyas hangya vagy termesz, a szárnyak azt jelentik, hogy a rovar szaporodó hím vagy királynő – a hangyacsalád egyetlen tagja, amely képes szaporodni. A hangyák és termeszek készen állnak a párzásra, majd a hímek meghalnak, miután elvégezték kötelességüket, a királynők pedig leengedik szárnyaikat, hogy fészkelő helyet találjanak. Emiatt a nyáron beltéren látott szárnyas hangya csak azt jelentheti, hogy kívülről berepült, és valószínűleg elpusztul, mielőtt jó fészkelőhelyet talál, és a hangyának nincs szüksége kártevőirtásra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs