2016. május 24.
Mi a sütőpor és mivel lehet helyettesíteni?

Minden háziasszony igyekszik a legjobb alapanyagokat beszerezni a sütés-főzéshez.  Jó érzés tölti el őket, mikor örömet szerezhetnek családtagjaiknak. Az iskolából hazaérkező gyerekek és a munkából fáradtan hazatért férj már a teraszon érzik, hogy a gondoskodó édesanya és törődő feleség valami finomsággal várja őket.

[wp_ad_camp_1]

Akár meglepetés szerűen, akár ígérve volt a kedvenc süti, mindenképp nagy örömmel tölt el mindenkit a frissen gőzölgő, meleg, ínycsiklandozó finomság. A csillogó szemek és jó étvágy láttán az anyukák nem is szeretnek kockáztatni, ha sütésről van szó. Ahhoz, hogy a tészta finom és könnyű legyen, csakis minőséges sütőport lehet használni. Süthetünk-e süteményt sütőpor nélkül? Bizonyára mindenki tudja, hogy nem. A liszt, a tojás, a cukor, a tej alapanyagok mellett elengedhetetlen a sütőpor.  Használatával a tészta térfogata megnő, amitől szép magas és egyenletes lesz. Így a gazdasszonyok azt az eredményt kapják, amire vágynak, hisz senki sem szeretne szégyent vallani. A sütőporban lévő összetevőknek köszönhetően csodálatos látványban lehet része a készítőnek és a fogyasztónak egyaránt. A háziasszonyok talán nem is gondolnák, de ahhoz, hogy nekik sikerük legyen a konyhában, addig másoknak sok kémiai vegyületből kellett megállapítani, mi is szükséges a jó sütéshez. Valójában ez már nem is rájuk tartozik, hisz valaki egy laboratóriumban, míg egyesek a konyhában találják fel magukat.

Sokszor megesik azonban, hogy elfogyott a sütőpor, a család azonban már nagyon várja a megígért finomságot. Nem kell kétségbe esni vagy máris az üzletbe szaladni, hisz a sütőpor nagyon jól helyettesíthető a mindenki számára ismert szódabikarbónával. Szinte ugyanazt a hatást és eredményt lehet vele elérni, hisz összetevőjétől a tészta ugyanúgy megnő. De semmiképp sem szabad elfelejteni, hogy bármilyen süteményt is készítünk, sose hagyjuk ki belőle a kiskanál „szeretetet.”

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs