2015. november 07.
Mi a hepa szűrő és mit szűr?

A hepa szűrőket már a 40-es években gyártották a tengerentúlon, ahol akkoriban a különböző, még részben ismeretlen radioaktív szennyeződéseket kellett hatékonyan szűrniük. A HEPA szűrő egy az angol anyanyelvből kialakított rövidítésnek köszönheti nevét: High Efficiency Particulate Air-filters (Nagy hatékonyságú szemcse légszűrők). A hepa szűrők alkalmasak a levegőben általában előforduló szennyeződések nagyságának a csökkentésére, ezért kifejezetten ajánlott a beszerzésük, amennyiben olyan helyiséget szeretne vállalkozása számára, ahol tiszta, szűrt levegő van.

[wp_ad_camp_1]

A megfelelő hepa szűrő kiválasztása nagymértékben függ a lebegőanyag minőségétől is. Szerencsére a mai világban már számos kategóriában találhatunk hasonló jellegű szűrőket, amik elősegítik a vállalkozások gazdaságos működését is.  A hepa szűrők felhasználását leginkább azokon a területeken alkalmazhatjuk, ahol a levegőből már nem csak a port és a durva szemcséket akarjuk kiszűrni, hanem a polleneket, finomszemcséket is. Kitűnően alkalmazhatók tisztaterek, steril helyiségek kialakításánál, de, ugyanakkor kórházak, gyógyszergyárak és mikroelektronikai gyárak kialakításánál is előszeretettel használják az ilyen típusú szűrőket. A hepa szűrők felépítését illetően, a legfontosabb dolog, amit kiemelnénk, hogy mikroüvegszál vagy üvegszál segítségével szűrik a környezeti levegő szennyeződéseit és ezek általában egy kompozit vagy fém keretben helyezkednek el.

Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a féle szűrési technika, forduljon az indufil.hu weboldalunkhoz, ahol további részleteket talál a világszerte ismert és elismert hepa szűrőkről és azok tulajdonságairól is. Keresse munkatársainkat telefonon, ha kérdése van bármelyik termékünkkel kapcsolatban és minden kérdésére választ kap.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs