2021. január 25.
Mezzo tv műsorújság online ingyenesen

A France Télévisions (francia közszolgálati televízió) 1992-ben indította a France Supervision televíziót, a Mezzo elődjét. A France Supervision nem volt igazi komoly zenei műsorszolgáltató, programjainak egyharmadát a sport tette ki. 1998-ban a csatorna megszűnt, és a France Télévisions elindította a Mezzót.

[wp_ad_camp_1]

Mezzo tv műsor online teljesen díjtalanul megtekinthető mindenki számára a musor.tv weboldalon, tehát keressen fel minket bátran és tudjon meg minden részletet a mezzo műsorairól és arról, hogy melyik nap milyen műsort tekinthet meg rajta. A csatorna eleinte klasszikus zenét és jazz-t sugárzott. 1996-ban a Lagardère Group elindított egy hasonló témájú adót, a Music-ot. 2001. december 7-én a Music csatorna „beolvadt” a Mezzóba. A csatorna tőkéje 2 287 500 euró. Programkínálat: klasszikus zene, opera és tánc (75%), jazz (25%). 2003-ban a Mezzo TV vetítette először egy Magyarországon készült opera-produkció Alföldi Róbert rendezésében a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Eötvös Péter Kossuth-díjas zeneszerző és karmester 60. születésnapja tiszteletére A három nővér című operáját is ezen a csatornán vetítették. Az adás formátuma azonban túl drága volt, és nem vonzotta a nézőket.

Különösen a látás jelentett problémát a csatornával kapcsolatban, mivel alig volt olyan 16: 9 arányú televízió, amely képes volt a kép függőleges csökkentésére. A 4: 3 arányú televízió tulajdonosai csak a kép közepét vagy a képet tömörítve láthatták. 1998 márciusában abbahagyta a D2MAC közvetítését, és megváltoztatta a formátumot és a témát, operának, klasszikus zenének, táncnak szentelve, ezután Mezzónak hívta magát. 1996-ban a Lagardère Group elindította a klasszikus zenének, a jazznek és a világzenének szentelt csatornát: a Muzzik-ot. A Muzzik és a Mezzo tulajdonosai 2001. december 7-én úgy döntöttek, hogy egyesítik csatornáikat.  További információkért és a teljes heti Mezzo műsorért keresse fel a musor.tv weboldalt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs