2020. december 10.
Mexikóváros története és fantasztikus helyei

Mexikóváros a világ egyik legnagyobb városa, és ez Mexikó terjeszkedő fővárosa. Ez a hihetetlen nagyváros tele van történelemmel, sziporkázó kultúrával, ínycsiklandozó ételekkel és csodálatos művészettel.

[wp_ad_camp_1]

Eredetileg azték település – amint azt a 13. századi Templo romjai is bizonyítják – rengeteg épület mutat vissza spanyol gyarmati múltjára Új-Spanyolország fővárosaként. A barokk templomok és díszes paloták macskaköves régi sávok között fekszenek az egykori falvakban, amelyek ma már a város részét képezik. Ciudad de Mexico néven alapították spanyol hódítók 1521-ben, ez Észak-Amerika legnagyobb városaként. Ez a világ legnagyobb spanyol ajkú városa is. Elhelyezkedése 2250 méterrel a tengerszint felett van, emiatt a világ egyik legmagasabb fővárosa is. A városnak hosszú kapcsolata van a művészettel, és az évek során híres értelmiségiek és művészek otthona volt, köztük vannak a mexikói ikonok, Frida Kahlo és Diego Rivera. A központi elhelyezkedésű nemzetközi repülőtérrel, átfogó metrórendszerrel, buszokkal és több úttal rendelkezik Mexikóvárosba és emiatt a környékére való eljutás egyszerűvé válik a látogatók számára – ha kissé mozgalmas a csúcsforgalom. A Mexikóvárost alkotó tucatnyi városrész egyikében könnyen megszállhat.

Akár valami központi helyet keres, akár valami csendesebb és bohémabb választást keresne, Mexikóvárosban minden hely gyakorlatilag tele van tennivalókkal és a megtekintendő helyekkel. Mint a nevéből is kiderülhet, a Centro Historico a mexikói főváros történelmi központja. Itt található a legtöbb fantasztikus örökségi látnivaló, amelyek a város legrégebbi részét alkotják. Nemcsak az azték város, Tenochtitlan eredeti helyszíne, hanem itt alakult ki először a spanyol gyarmati város. Az itt található épületek többsége évszázados, és a szomszédság a Zócalo – a központi, történelmi tér – körül helyezkedik el.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs