2020. július 08.
Mennyire biztonságos az Office 365?

A jövő a felhő szolgáltatásokban van, és azon vállalatok számára, amelyek egyre inkább támaszkodnak a távoli munkavégzési gyakorlatokra, ez a jelen. A felhőalapú tárolási rendszerek jól működnek, de az olyan szoftverekkel, mint a Microsoft Office 365, amelyek egyre inkább előtérbe kerülnek, fizikai irodáink digitálissá válnak.

[wp_ad_camp_1]

A Microsoft ügyféladatainak helytelen kezelésével kapcsolatos új állítások azonban biztonsági aggályokat vetettek fel. Mennyire biztonságos az Office 365? A Microsoft Office 365 klasszikus eszközöket kínál, például szövegszerkesztést és PowerPoint prezentációkat, valamint a kiterjedt OneDrive tárhelyet. A teljes szoftvercsomag kommunikációs eszközöket, ütemezési segédeszközöket és titkosított felhőalapú tárolót is tartalmaz. A rendszer biztonsága azonban továbbra is nyitott kérdés. Bárki, aki távolról is ismeri a számítógépes bűnözés és az online biztonság világát, megérti, hogy egy ilyen rendszer csábító célpont lehet a hackereknek.

Ezenkívül a Microsoft ellen a közelmúltban felhozott vádak új aggodalmakat vettek fel a felhasználói adatok biztonságának megőrzésére való képességükkel kapcsolatban. A Microsoft-ra támaszkodó vállalati ügyfelek számára a társaság ellen a közelmúltban indított peres eljárások hírét zavarók lehetnek- Az Egyesült Államokban benyújtott jogi panasz azt állította, hogy az Office 365 alkotói valószínűleg profitot szereztek a fizetett felhasználói adatokból a nyilvánosságra nem hozott back-csatornákon keresztül. A pert számos állításra alapozzák: a Microsoft korábban kijelentette, hogy a felhasználói adatok szigorúan a tudomásszerű alapon állnak harmadik felek rendelkezésére. Az állítások azonban azt sugallják, hogy a vállalat vásárlói információkat oszthatnak meg több száz vállalkozóval és fejlesztővel, akik követelményei nem feleltek meg a szabványoknak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs