2020. január 05.
Mennyi infrapanelre van szükségem?

Egyre többen látják meg az infrapanelekben rejlő lehetőségeket. Ahogy terjed az infrafűtés egyre kevesebben tartanak attól, hogy az infrasugarak károsak lennének. Sokáig élt az emberek fejében az a tévhit, hogy az infrafűtés veszélyes a lakók és állatok számára, azonban ma már bebizonyosodott, hogy ez egyáltalán nem igaz. Ha egy ideje már gondolkodik az infrafűtésen, akkor valószínűleg többször felmerült Önben a kérdés, hogy pontosan hány panelre van szüksége.

[wp_ad_camp_1]

Mennyi panelre van szükségem? A kérdés több tényezőtől is függ, például, hogy az egész lakásba szeretne infrafűtést, vagy csak bizonyos helyiségekbe? Az infrafűtés ugyanis lehet csak másodlagos fűtési alternatíva is, bár sokan inkább a teljes lakásban így oldják meg a fűtést. Nagyon nehéz megmondani és óvakodnánk is attól, hogy hasra ütésszerűen mondjunk egy számot. Több tényező is befolyásolja, hogy hány darab infrapanelre lesz szükség. Először is azt kell megállapítani, hogy mekkora az energiaszükséglet az egyes helyiségekben. Ezt akár Ön is ki tudja számolni. Na, persze, nem arra gondolunk, hogy ragadjon papírt és ceruzát és bonyolult képletek számolásába kezdjen, hanem látogasson el az infrapanel.eu webáruházba, ahol az infrapanel kalkulátor segítségével könnyedén ki tudja számolni, hogy mekkora az egyes helyiségek energiaszükséglete, ennek alapján pedig látni lehet, hogy hány darab infrapanelre lehet szükség. Viszont azzal is tisztában kell lenni, hogy ez csak egy megközelítőérték, vagyis nem pótolja a szakértő véleményét és számításait!

Infrapanelek száma

Az infrapanel kalkulátornak egyszerű adatokra van szüksége ahhoz, hogy ki tudja számolni az energiaszükségletet. Ilyen például a helyiség alapterülete, valamint a belmagasság. Ahogy azt már korábban is említettük nem lehet hasra ütésszerű számot mondani az infrapanelek számára. A kalkulátor kitöltése közben hamar meg fogja érteni, hogy miért. Olyan egyedi értékekre is szükség van, mint a hőigény, valamint, hogy az épület mennyire szigetelt. Hogy egy konkrét példával éljünk, képzeljünk el egy szobát, ami tizenkét négyzetméteres és két és fél méter belmagassággal rendelkezik. Abban az esetben, ha hőmérséklet igényünk húsz-huszonkét Celsius fok körül van és átlagos szigeteléssel rendelkezik, akkor az energiaszükséglet ezerötven watt, tehát két darab ötszáz wattos infrapanelre lesz szükség. Ahogy azt már említettük, ezek nem kőbe vésett számok, így pontos számokért és bővebb információkért érdemes konzultálni egy szakemberrel. Továbbá bővebb információkért látogasson el az infrapanel.eu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs