2021. november 15.

A LED a „fénykibocsátó diódák” rövidítése, és ezek a Solid State Lighting vagy az SSL egyik formái, amely hosszú élettartamúak és energiatakarékosak. Ezek a lámpák félvezető technológiával működnek, és tökéletesek mennyezeti lámpaként. Egy ilyen típusú mennyezeti lámpa megvásárlásával mindenképp jó döntést hoz!

Mennyezeti lámpa olcsón vár minden kedves érdeklődőt az egloshop.hu weboldalon. Itt megtekintheti majd a teljes készletet is az árakkal együtt.  A mennyezeti Led lámpák kétféle félvezetőből állnak, nevezetesen az „n” és „p” típusú vezetőkből. Ha adott egységnyi áramot alkalmazunk rá, az elektronok egyik félvezetőből a másikba száguldanak. Amikor egy elektron elfoglal egy „lyukat”, amelyet korábban egy másik elektron érintett, akkor a folyamat során fotonok formájában energiát szabadít fel, amely a kibocsátott „fény” lesz. Ezt elektrolumineszcenciának nevezik. A hagyományos izzólámpákhoz és fluoreszkáló lámpákhoz képest, amelyek izzószálakat vagy gázokat tartalmaznak az üvegburákban és -csövekben, a LED-ek kis kapszulákat vagy lencséket tartalmaznak, amelyek apró forgácsokat hoznak létre hővezető anyagokon.

Választhatja az integrált LED-es eszközt, amely a rendszerbe épített diódával rendelkezik, és felveszi az eszköz alakját. Korábban szinte semmilyen módon nem lehetett csökkenteni ezeknek a diódáknak a fényerejét. Ennek eredményeként nehéz volt ezeket a lámpákat olyan speciális célokra használni, amelyek lágyabb világítást igényeltek, például a fürdőszobák vagy a hálószobák világítására. Az újabb mechanizmusok és a fejlett technológia azonban gondoskodott arról, hogy még ebben a kérdésben sem maradjon hely a panasznak. Manapság már kaphatók olyan LED-ek, amelyek nagyon finom fényt adnak. Bővebb leírásért és rendelésért nézzen be az egloshop.hu-ra és itt megtekintheti a mennyezeti lámpák illusztrációit is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs