2022. augusztus 04.
Megbántál egy tetoválást? Irány a lézeres kezelés!

Amikor az ember fiatal, akkor olyan ötletek is jónak tűnnek, amelyek felnőtt fejjel nagyon nem. Ezekből aztán vannak is parázs viták otthon, hisz a szülő tudja, hogy mi az, ami jó eséllyel csak egy rövidtávú hóbort, és a későbbiekben a megbánások melegágya lesz majd.

Ékes példája ennek a tetoválás, és hát valljuk be, bőven van abban logika, amiért bizonyos korhatárhoz kötik a lehetőségét. Sajnos azonban ahogy minden szabály, úgy ez is – aránylag könnyedén – kijátszható, és bizony ha egy tini tetováltatni akar, akkor azt ha tényleg szeretné, akkor megoldja. Ám gonoszság lenne azt állítani, hogy minden olyan tetoválás, ami ebben az életkorban készül, az feltétlen elbaltázott lenne, hisz sok esetben tényleg olyan minta kerül a bőrre, ami időtlen üzenetet hordoz a tulajdonosa számára. Sőt, az életkor olyannyira nem számít, hogy a felnőtt fejjel készült varrások jó részét is megbánjuk idővel, ám amikor rádöbbenünk, hogy már nem szeretnénk a bőrünkön látni a mintát, akkor felsejlik bennünk a szülői intelem, amely megpróbált óva inteni ettől az örökös beavatkozástól.

Szerencsére szó sincs arról, hogy ami egyszer felkerül a bőrünkre, annak az idők végezetéig ott is kell maradnia, hisz a régi jól bevált takaró tetoválás mellett egy sokkal modernebb módszer is elérhető már, méghozzá a lézeres tetoválás eltávolítás. Egyszínű tetkók esetében szinte tökéletes eredmény érhető így el, színes motívumok esetén pedig még van hova fejlődni, ám érdemes tenni egy próbát, mert a többségét szinte teljesen el lehet halványítani. Két dologra azonban érdemes felkészülni. Az egyik, hogy a beavatkozások némileg kellemetlenebbek, mint amikor tetováltattunk – persze ettől függetlenül kibírhatóak -, a másik pedig, hogy jó pár alkalmat végig kell ülni – jellemzően legalább tízet -, és bizony ez nem olcsó mulatság. Ám ha meg akarunk szabadulni egy nem kívánt tetoválástól, akkor azért áldozatokat kell hozni, örüljünk annak, hogy technikailag már egyáltalán kivitelezhető.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs