2021. január 11.
Medjugorje – A Szűzanya üzenete

A Bosznia-Hercegovinában lévő kis 4300 lakosú településen, Medjugorje-ban a Crnica-hegyen 1981. június 24-e óta jelenik meg a Szűzanya, karjában gyermekkel. Bár a jelenéseket a római katolikus egyház nem ismerte el, keresztény hívők tömegei zarándokolnak el azóta is minden évben a jelenések helyére, bízva, hogy az életükben is elhozza a csodát a Szűzanya.

[wp_ad_camp_1]

A Szűzanya hat gyermeknek jelent meg először, majd utána még többször megjelent nekik külön-külön is. A gyermekek elbeszélése alapján Medjugorjeban Szűz Mária a béke királynőjének képében jelent meg, tíz titkot bízva a gyermekekre. A jelenésben leírhatatlan szépségű, gyönyörű kék szemű, fekete hajú fiatal nőként jelenik meg, egy felhőn állva, szürkés színű bő ruhában, fehér fátyollal és csillagokból font koronával a fején. A gyermekek először megijedtek a jelenéstől, másnap ugyanabban az időben a hat gyermekből négy ismét felkereste a helyet, ahol előző nap az általuk Szűz Máriának gondolt jelenés megmutatkozott előttük. Csatlakozott hozzájuk másik két gyerek is, együtt imádkoztak és beszélgettek a Szűzanyával. Attól a naptól fogva a Szűzanya mindennap megjelent a gyermekeknek, 1982. december 25-ig, akkor is, ha nem voltak együtt. A két gyermek, aki a második nap nem tartott a többiekkel, nem látta többet a jelenést.

A gyermekekkel Szűz Mária a béke, a hit, a megtérés, az ima, a böjt és a bűnbánat témáiban adott át üzeneteket. A hat gyermekből hárommal kilenc, hárommal tíz titkot osztott meg, mindegyikükre rábízott egy-egy imaszándékot, volt, aki a családokért, más a betegekért való imaszándékot kapta meg. A napi látogatások elmúltával is meglátogatja a gyermekeket, van, akinek évente, van, akinek gyakrabban mutatja meg magát. Medjugorje a fiatalokat is vonzza, a világ minden tájáról vesznek részt a nyaranta megrendezett ifjúsági fesztiválon.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs