2021. március 08.
Malajzia legszebb nemzeti parkjai

A multikulturális Malajziában lenyűgöző látnivalók sora található, amelyek minden szerencsés látogatót elcsábítanak e gyönyörű trópusi országban. Két részre osztva, területei fel vannak osztva Nyugat-Malajziára, amely az Ázsia szárazföldjéhez kapcsolódó félszigeten található, és Kelet-Malajziára, amely Borneo szigetén fekszik. Következésképpen számos különféle ökoszisztémának ad otthont, amelyek csak felfedezésre várnak.

[wp_ad_camp_1]

A gyönyörű és jellegzetes sziklaalakzatokkal és a tenger íveivel a Bako Nemzeti Park néhány nagyon kellemes látnivalónak ad otthont, amelyek miatt elfelejtjük a kis méretét. A park kígyózó ösvényei számos szép tájon haladnak át, amelyek csak felfedezésre várnak, mivel sűrű esőerdők, érintetlen partok és lenyűgöző vízesések alkotják néhány festői kilátását. Csak hajóval érhető el, és az utazás, valamint a hihetetlen és félreeső bakói tengerpartra való megérkezés miatt érdemes meglátogatni ezt a nemzeti parkot. A világ egyik legfontosabb biológiai sokféleségi hotspotja, Kinabalu félelmetes állat- és növényvilágot kínál a látogatók számára. A több mint 4500 különféle típusa mellett a sűrű aljnövényzetben rejtőzködő madarainak és állatainak susogása és mozgása hallható.

Kinabalu valójában a sziget legmagasabb hegye, amely több mint 4000 méter magasan áll. Annak ellenére, hogy Malajzia egyik legnépszerűbb parkja, a nemzeti park elragadóan érintetlen. Taman Negarában minden megvan. Akár felejthetetlen hegymászás, lazító horgászat vagy a helyi kultúra megismerése után érdeklődik, ez a nemzeti park valóban mindenki számára tartogat valamit. A világ egyik legrégebbi trópusi esőerdőjével faunája és növényzete az időtlenség érzetét kelti, amely mindenbe beszivárog, lelassítva az időt, és emlékezetesebb pillanatokat nyújtva a park élvezetéhez. Ahhoz, hogy gyönyörű kilátást nyújtson az alatta lévő erdőre, járjon a keskeny lombkorona sétányon, amely a fák között húzódik és elrejti önt a környező lombok között.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs