2020. szeptember 25.
Magas színvonalú C vitamin olcsón!

A C-vitamin, más néven L-aszkorbinsav, egy vízben oldódó vitamin, amely egyes élelmiszerekben természetesen jelen van, másokhoz hozzáadva, étrend-kiegészítőként kapható. Az emberek, az állatok többségével ellentétben, nem képesek endogén módon szintetizálni a C-vitamint, ezért ez nélkülözhetetlen étrendi összetevő.

[wp_ad_camp_1]

C vitamin készítmények kedvezményes áron kaphatóak széles kínálatban a legjobb márkáktól a gyogyline.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és böngésszen a jobbnál jobb C-vitamin kiegészítők között.  A C-vitamin szükséges a kollagén, az L-karnitin és bizonyos neurotranszmitterek bioszintéziséhez. A C-vitamin a fehérje anyagcseréjében is részt vesz. A kollagén a kötőszövet alapvető eleme, amely létfontosságú szerepet játszik a sebgyógyulásban. A C-vitamin szintén fontos fiziológiai antioxidáns, és bebizonyosodott, hogy a szervezetben más antioxidánsokat is regenerál, beleértve az alfa-tokoferolt (E-vitamin). A folyamatban lévő kutatások azt vizsgálják, hogy a C-vitamin a szabad gyökök káros hatásainak antioxidáns aktivitása révén történő korlátozásával segíthet-e megelőzni vagy késleltetni bizonyos rákos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek és más olyan betegségek kialakulását, amelyekben az oxidatív stressz ok-okozati szerepet játszik.

Az elégtelen C-vitamin bevitel skorbutot okoz, amelyet fáradtság, széles körű kötőszöveti gyengeség és kapilláris törékenység jellemez. A kiegészítők jellemzően C-vitamint tartalmaznak aszkorbinsav formájában, amelynek biohasznosulása megegyezik az élelmiszerekben természetesen előforduló aszkorbinsavéval, például a narancslével és a brokkolival. A C-vitamin-kiegészítők egyéb formái közé tartozik a nátrium-aszkorbát; kalcium-aszkorbát; egyéb ásványi aszkorbátok; aszkorbinsav bioflavonoidokkal; és kombinált termékek, amelyekről többet tudhat meg a gyogyline.hu weboldalon.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs