2015. május 10.
Macskabútor? Bőven elég néhány doboz!

A macskák köztudottan szeretnek mindenbe belemászni, a leglehetetlenebb helyeken aludni, heverészni. A kijelölt macskapárnán, macskaházikóban ritkán töltik idejüket, sokkal kényelmesebb az ablakpárkány vagy egy díszkosár. Mit érdemes nekik vásárolni?

[wp_ad_camp_1]

Rengeteg szebbnél szebb macskabútort lehet kapni, amiken kiegészítő funkció gyanánt van kaparófa, lógós játékok, mászórész, több dobozka, házikó. Az ilyen bútorok az egyszerűtől egészen a nagymératű, bonyolult darabokig, számos kivitelben kaphatók. Általában puha, de szívós anyagből készülnek, a fekvőfelületek kimondottan puhák, a kaparófa pedig sokáig kibírja a macskák játékát. Ezek a bútorok általában nem olcsók, de nagyon ritka kivételtől eltekinve, a macska nem használja ki. Sokkal jobban értékel egy cipősdobozt vagy valamit, ami nem kimondottan neki van kirakva.

Nem sikerült még rájönni arra, hogy a macskák miért taratnak földöntúlian pompás ágyikónak egy kifejezetten kényelmetlen felületet, de az biztos, hogy éppen olyan szívesen időznek a legósdobozban, mint egy nagy puha párnán. Ha van néhány felesleges doboz elfekvőben, egyszerűen csak dobáljuk szét egy sarokban és a macska máris kacsalábon forgó palotát vél benne felfedezni. Ebben az a jó, hogy ingyen van és bármikor el lehet pakolni vagy átvariálni, hogy ne legyen olyan egyhangú a kiskedvencnek. Ha vannak dísztárgyak, kosarak, tálak, valószínűleg ezek közül fog alvóhelyet választani, úgyhogy magától is megtalálja a kedvenc ágyikóját. A vállalkozó szelleműek azonban egy ollóval és némi ragasztóval egyszerű dobozokból alagutakat, mászókákat készíthetnek a macskák számára, bár egyáltalán nem biztos, hogy használni is fogják.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs