2015. június 10.
London: a modern és klasszikus főváros

London manapság egy meghatározó hely az Európai kontinensen. Rengetegen tartanak oda, főleg munkavállalás céljából, de egy-két napos látogatásra is kiváló úti cél.

[wp_ad_camp_1]

London a történelem folyamán mindig is meghatározó szerepet játszott Európa életében. Ma pedig a turizmus és a sokrétűség fellegvára. Ott a London Eye, a Buckingham-palota, ha nevezetességeket szeretnénk nézni, vagy a British Museum, a Big Ben, de látnivalóból rengeteg van, így ha minden nevezetességet meg szeretnénk nézni, az legalább egy hét. London Európa egyik gazdasági nagyhatalma, de vezető szerepet tölt be a tudományban, divatban, szórakoztatóiparban és a gazdasági életben. Ez évszázadok óta így van. London, és Anglia már a XVII. századtól kereskedelmi nagyhatalom. A font a világ vezető pénznemei között van. A szigetország fővárosa közel tízmilliós lakost számlál, ez Magyarországnyi népesség. Közel 30 millió turista választja látogatása helyszínéül a várost.

London meghatározó a divatban, tudományban, oktatásban is. Az innen érkező trendek meghatározzák Európa kulturális arculatát. A brit főváros modern és klasszikus főváros, a legtöbb fontos intézmény itt található. Több mint negyven egyeteme van a városnak. És több mint 200 nyelvet beszélnek a városban lakók. London minden értelemben klasszikus főváros, Anglia központja, itt összpontosul minden, ami fontos. Az ingatlanárak is itt legmagasabbak. London egy olyan kulturális pezsgés, amit csak egy főváros jelenthet. A britek fővárosa egyben a világ legnépszerűbb városa is, ez a népszerűségi index a 60-as évektől van növekvőben. A főváros tehát átlép Anglia határain, és a világ városai között is fontos helyet foglal el. Vezető nagyhatalom a gazdasági és pénzügyi életben. London Anglia legfontosabb városa, modern és klasszikus nagyváros.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs