2020. november 11.
Lolita Lempicka a sikeres divattervező

Lolita Lempicka (igazi neve Josiane Maryse Pividal, Bordeaux, 1954) francia divattervező és parfümkészítő. Az édesanyja varrónői munkájának csodálója, Lolita Lempicka hatéves korában maga öltöztette fel Barbie-babáit; tinédzserként pedig már a saját ruháit készítette. 17 éves korára Lolita divattervezést tanult a Studio Berçot-nál.

[wp_ad_camp_1]

Lolita Lempicka sikeres divattervezési karrierje során legendás “Lolita Lempicka”, vagyis “Le Premier Parfum” parfümjének piacra dobásával nemzetközi hírnévre tett szert. 1997-ben, alma alakú palackkal dobták piacra a “Lolita Lempicka” parfümöt, amely azóta a világ parfümértékesítésének élén áll. 2000-ben jelent meg első férfiillata: “Lolita Lempicka au Masculin”. 2006-ban létrejött a sellő ihlette “L”. 2008-ban Lolita Lempicka kiadta a “Fleur Défendue” (Tiltott virág) és a “Fleur de Corail” (Korallvirág) ihlette két illatát. 2009-ben Lolita Lempicka elindította a “Mon Rose” -t. Ugyanebben az évben a Lolita Lempicka Perfumes megnyitotta online áruházát. 2009 őszén piacra dobta a “Si Lolita” terméket, amely gyorsan a harmadik legsikeresebb női illat lett. Négylevelű lóhere alakú palackba csomagolva a “Si Lolita” új távlatokat fedezett fel Lolita Lempicka illatkínálatában.

A parfümmúzsa Charlotte Le Bon volt, az időjárásbemondó lány a Canal+ csatornáról, a francia prémium TV-csatornáról. A “Si Lolita” 2011-ben az Eau de Toilette-ben is elérhetővé vált. 2012-ben a márka piacra dobta a “L’Eau en Blanc” első kiadását. 2012 szeptemberében Lolita Lempicka kiválasztotta Elle Fanninget a “Le Premier Parfum” új arcává. Ő lett a főszereplője egy új kampánynak, amelyet Yoann Lemoine, Woodkid alkotott. Lolita Lempicka számos francia színésznőt öltöztetett fel, például Charlotte Gainsbourgot és Anouk Grinberget a “Merci La Vie” filmben, Vanessa Paradist a “L’Arnacoeur” (Szívbontó) filmben, Victoria Abrilt a “Gazon Maudit” (Francia csavar) és Mathildét is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs