2015. október 03.
Létezik ideális iroda berendezés?

A munkáltatók tudatában vannak annak, hogy egy megfelelően berendezett iroda sokat javíthat a termelékenységen és a munkahelyi morálon. Éppen ezért nagyon sok munkavállaló olyan bérelhető irodát keres, amit saját igényei szerint átalakíthat.

[wp_ad_camp_1]

A különböző cégek különböző igényekkel rendelkeznek az irodára vonatkozóan – mondja a Zöld Pont irodaházak egyik munkatársa. Azt figyelhetjük meg, hogy a kis- és középvállalkozások jelentős figyelmet fordítanak a megfelelő irodai környezet kialakítására, míg a nagyvállalatok és a multinacionális cégek ezt kevésbé tartják fontosnak.

A hazai kis- és középvállalkozások is csak abban az esetben foglalkoznak jelentősebb mértékben a kérdéssel, amikor új irodába költöznek, esetleg felújításra szorulnak. Az irodai arculat kialakítása még ma is kissé luxusnak számít, de a tendencia mindenképpen pozitív elmozdulást mutat.

Az iroda berendezése csak akkor lehet ergonómiai szempontokból megfelelő, ha kellően tágas tereket hagyunk. A közlekedő folyosók kialakítása nagymértékben meghatározza egy iroda zsúfoltságát; ha a folyosók 1 méternél keskenyebbek, akkor mind a közlekedés, mind a tárgyak esetleges áthelyezése nehézségbe ütközik.

Az iroda otthonosságát és komfortérzetét nagyban befolyásolja a rend és a tisztaság. Érdemes olyan padlózatot választani, ami könnyen tisztán tartható, de érvényes ez a bútorzatra és a konyhára is. A bútorok alkalmazkodjanak a rendelkezésre álló térhez. Hiába szeretnénk nagy asztalokat, ha azok rengeteg szabad területet felemésztenek. Az iroda berendezése gyakorlatilag egy optimalizálási feladat, amely során megtaláljuk a megfelelő méretű bútorokat a rendelkezésre álló térhez. Ha tudatosan foglalkozunk a kérdéssel, az eredmény biztosan kielégítő lesz.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs