2019. június 02.
Lépések az okos otthon felé

Ma már az okos jelzőt szinte mindenre használjuk, amely valamilyen új technikát, forradalmian új megoldásokat tartalmaz. Találkozhatunk okos órákkal, okos telefonokkal, okos cipőkkel, okos autókkal és még sorolhatnánk.

[wp_ad_camp_1]

Ami talán igazán meglepő lehet, hogy az otthonunkat is elláthatjuk ezzel a jelzővel. Ugyanis ma már számos olyan technika megtalálható melynek köszönhetően az otthonunk okos, intelligens és smart is lesz egyben. Sok néven hívhatjuk ugyanazokat a termékeket és szolgáltatásokat. Ma már az egyáltalán nem kérdés, hogy ezek a befektetések megérik-e, vagy ténylegesen hasznosnak bizonyulnak-e. Sokkal inkább az okozz fejfájást a vásárlónak, hogy melyik gyártót válassza. Az okos ház jelentése, nap, mint nap bővül. Hiszen napjainkban nem csak a fűtés, hűtés, vagy a világítás, árnyékolás, öntözés, porszívók, felmosók, ablakmosók, fűnyíró robotok jelennek meg. Ám ezen felül még meg kell említeni a hűtőket, mosó és szárítógépeket, sütőket, stb. De vajon hogyan is működnek az okos házak? Ezek a korszerű technológiák már évekkel ezelőtt is jelen voltak, csak olyan borsos áron voltak elérhetőek, hogy sokan lemondtak róluk.

Viszont ma már egyre többen teszik le a voksukat mellettük, ugyanis sokkal kényelmesebb életet biztosítanak. Ma már olyan okos ház vezérlőket vásárolhatunk, melyek segítségével mindet egyszerűen és könnyedén irányíthatunk. Ezeknek a vezérlőknek a segítségével egyszerre tudunk mindent felügyelni és vezérelni. Ehhez a központi egységhez párosíthatjuk a termosztátjainkat, fényforrásokat, kapcsolókat, rolókat, mozgás és füst érzékelőket, kamerákat, kapu telefont, multimédiás eszközöket, stb. Mindennél csak arra kell oda figyelnünk, hogy kompatibilisek legyenek a termékek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs