2022. augusztus 08.
Lehet, hogy napozásfüggő vagy? Így derítheted ki!

Noha rengeteg egyéb dologhoz hasonlóan a barna bőr divatja is hullámzó tendenciát mutat, kétségtelen, hogy rengetegen meg vannak veszve azért, hogy végre nyár legyen, és izzadhassanak a tengerparton pár napot a bronzos látványért.

Sajnos azonban – ahogy rengeteg már, teljesen hétköznapinak tűnő cselekvés esetén is megfigyelhető ez – manapság akár ez is képes átmenni függőségbe, ami bizony nem csupán rém kellemetlen tud lenni, de komoly egészségügyi kockázatokat is rejt magában. Ha alaposan végiggondoljuk, akkor biztosan van a mi ismeretségi körünkben is olyan ember, akit meglátva az ugrik be elsőként, hogy sokkal barnább a bőre, mint amilyennek lennie kellene. Persze előfordulhat, hogy valaki olyanról van szó, aki nagyon sokat tartózkodik szabadban, ám sokszor nem ez a helyzet. Bizony az is előfordul, hogy valaki túlzásba esik, és sokkal barnább bőrre vágyik az egészségesnél.

Ez pedig sajnos velünk is megtörténhet, hisz bármennyire is gyönyörű, ha bronzosan barnák vagyunk, nagyon fontos, hogy ezt egészséges keretek között tudjuk tartani. A túlzott mennyiségű napfény – és ugyanez igaz a szoláriumra is, hisz az UV-sugárzás az minden formában problémás lehet – ugyanis roncsolja a bőrt, és egyes esetekben akár bőrrák kialakulásához is vezethet. Arról nem is beszélve, hogy még ha ezt el is kerüljük, a bőrünk akkor is sokkal gyorsabban öregszik majd, és jóval ráncosabb lesz, mint a korunkbeli embereké. Szerencsére aránylag könnyen kideríthető, hogy túlzásba visszük-e a dolgot. Mindössze annyit kell tennünk, hogy őszintén kikérjük a véleményét a barátainknak, ha pedig még ekkor sem lennénk biztosak a dolgunkban, akkor tegyük fel magunknak a kérdést: vajon van az a barnaság, amivel már elégedettek lennénk? Amennyiben a válasz nem, akkor bizony éljünk a gyanúperrel, hogy napozásfüggők vagyunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs