2020. október 03.
Légzsilip – Ön tudja mi ez?

A légzsilipről az emberek többsége még életében nem hallott. Gyakran egy szerelőtől vagy az interneten látják ezt a kifejezést, mivel, ha a csapot bekapcsolja és nem jön belőle víz, esetleg a radiátor nem melegszik, akkor elképzelhető, hogy a rendszerben légzsilip van.

[wp_ad_camp_1]

A légzsilipről ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Köztudott, hogy a levegő könnyebb, mint a víz, így előfordulhat, hogy a vízhálózat csöveibe levegő szorul, aminek következtében megakadályozza a víz útját. A cső esetleges csavarodásai és hajlításai könnyedén légzsilipet eredményezhetnek. Abban az esetben, ha ügyes kezekkel áldotta meg az ég és szívesen bütyköl, akkor megpróbálhatja megszüntetni a légzsilipet. Három egyszerű lépésnek köszönhetően a légzsilip megszüntethető. Először is az érintett csaphoz egy hosszú tömlőt kell csatlakoztatni, majd ezt követően a tömlő másik végét egy közvetlen adagolócsaphoz kell csatlakoztatni. Végül egész egyszerűen be kell kapcsolni a csapokat. A nyomásnak köszönhetően a lezárt csapból a levegő visszakényszerül. Fontos, hogy a tömlőt néhány percig a helyén kell hagyni és szükség esetén meg kell ismételni a folyamatot!

Miután megszűnt a légzsilip először a magasabban lévő csapról kell leszedni a tömlőt. Ha fordítva cselekedne, tehát az alacsonyabban lévő csapról szedné le a tömlőt, akkor fennállna a veszélye, hogy újabb légzsilip jön létre. Ha a fentebb említett módszer nem vált be, akkor érdemes a teljes vízvezeték-csőrendszert kiüríteni. Ehhez ki kell kapcsolni a hálózati vizet, majd be kell kapcsolni az ingatlan összes csapját az emeletről a földszint felé haladva. A WC-ket át kell öblíteni, míg azok tele nem töltődnek. A csapokat szinte teljesen le kell zárni. Végül újra be lehet kapcsolni a vízellátást az egész lakásban!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs