2021. május 16.
Legénybúcsú szervezése

A legénybúcsú a vőlegény utolsó nagy bulija az esküvő előtt, az utolsó szabad éjszaka, aminek igazán különlegesnek kell lennie. A néphagyomány szerint minél hangosabb a legénybúcsú, annál boldogabb lesz a házasság. Persze akkoriban nem a Másnaposokhoz filmjéhez hasonló bulit tartottak, hanem a vőlegény a barátaival és a család férfi tagjaival látogatott el a falu kocsmájába, ahol minden jelen lévőnek innia kellett a menyasszony egészségére.

[wp_ad_camp_1]

Ma már a családtagok ritkábban vannak jelen a legénybúcsún, a helyüket átvették a haverok és a vicces feladatok, amiket a vőlegénynek kell végrehajtania. Célszerű előre egyeztetni a vőlegénnyel, hogy milyen legénybúcsús játékoknak örülne és hogy szeretne-e táncoslányos meglepetést. A szervezés hagyományosan a vőlegény tanújának a feladata, de gyakran a közeli barátok veszik át a szervezést. A vőlegény rokonai barátai, munkatársai közül csak az igazán közel állókat szokás meghívni, ha nagy a létszám, annál nehezebb irányítani a társaságot. A legénybúcsú időpontját az esküvőt megelőző egy-két hétben célszerű meghatározni.

Ha igazán felejthetetlen élményt akar átélni a vőlegény és a meghívottak, olyan helyszínt választanak, ahol szálláslehetőség is van, akkor nem kell azzal foglalkozni, hogy ki legyen aznap a sofőr. A legénybúcsút lehet bemelegítő programmal (paintball, gokart, buborékfoci, sütögetés) kezdeni, majd jöhetnek a feladatok, amiket úgy kell kitalálni és összeállítani, hogy azok passzoljanak a vőlegényhez. Például egy klasszikus menyasszony kvízt úgy kell összeállítani, hogy az a párról szóljon, szorosan kapcsolódva hozzájuk. Mivel a társaságban csupa olyan ember van, aki hosszú évek óta ismeri a leendő férjet, az emlékeket, közös élményeket felhasználva nagyszerű személyre szabott játékokat tudnak összeállítani az estére.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs