2015. november 04.
Le lehet-e fogyasztani a hasat?

Nagyon sokan fogyni szeretnének, de alapvetően csak a hasukra rakódott zsírpárnákkal elégedetlenek. Elsősorban a genetikánk határozza meg, hogy hol raktározzuk el a felesleget; nagyon sokan épp a hasukon és a csípőjükön, esetleg a fenekükön raktározzák el a felesleg legnagyobb hányadát. A szerencsésebbek arányosan híznak, persze a legszerencsésebbeknek egyáltalán nincs problémájuk a hízással.

[wp_ad_camp_1]

Felvetődik tehát a kérdés, hogy lehetséges-e célzottan bizonyos testrészt olyan módon edzeni, hogy onnan eltűnjenek a zsírpárnák. Egyetlen nemmel el lehetne intézni ezt a kérdést, de ennél azért bonyolultabb a helyzet. Nézzük, mit tehetünk, ha le szeretnénk adni a kilókat a hasunkról…

A túlsúlyos emberek mindig egy bizonyos genetikai alakkal rendelkeznek, amit a különböző magazinok elsősorban alma vagy körte alakként azonosítanak. Mindkét elnevezés találó, hiszen az elhízás után formálódó emberi test alakja valóban ezekhez a gyümölcsökhöz hasonlítható. Nyilván egyik sem kívánatos, de a körte alakúak járnak rosszabbul, hiszen esetükben a túlsúly jelentős része a test alsó felén jelenik meg, elsősorban a csípőkön, faron és a hason. Ez pedig esztétikailag nem túl előnyös; elsősorban a hölgyekre jellemző ez a fajta elhízás és sajnos igen rosszul is érinti őket.

A célzott, hasról történő fogyás azonban nem lehetséges természetes módszerekkel. Egyedül a sebészi beavatkozás alkalmas arra, hogy célzottan távolítson el zsírréteget egy-egy testrészről, de ez nem lehet reális megoldási lehetőség. Sokkal inkább életmódváltásra van szükség, amelynek köszönhetően megkezdődik a súlyfelesleg leadása. Ha sikerül életmódot váltanunk, odafigyelünk a táplálkozásra, többet mozgunk és az életünket megfelelő mederbe tereljük, akkor biztosak lehetünk abban, hogy megkezdődik a kilók leadása.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs