2022. november 04.
Kukorica, mint pizza feltét?

Az embereknek határozott véleménye van a pizza feltétekről. Vannak olyan feltétek, amelyeket a legtöbb ember általában elfogadhatónak tart: pepperoni, gomba, extra sajt. És vannak olyanok, amelyeket a nem túl hallgatag közönség hajlamos a tilalmi listára visszaszorítani, például az ananászt.

De függetlenül attól, hogy milyen álláspontot képvisel az ananász helyével kapcsolatban a pizzán, tagadhatatlan, hogy a pizza izgalmas lehetőséget kínál arra, hogy kísérletezzen azzal, ami épp szezonban van, és a nyári hónapokban ez a kukoricát jelenti. Ebben az évszakban a kukorica igazi harcos. Könnyen beszerezhető, és a környékbeli termelői piacon egyszerre csábító és megközelíthető. Több tucat módja van annak, hogy a kukoricát élvezzük: tegyük bele salátákba; süssük meg a sütőben; süssük meg a grillen. Függetlenül attól, hogyan készíti el, a kukorica friss, édes ropogóssá teszi az étkezést, amit semmi mással nem lehet megismételni. És ez az az utánozhatatlan, ropogós édesség, amely a kukoricát is tökéletes pizzafeltétté teszi. Mielőtt az ananász-pizzára-ellenes tömeg tiltakozik, hogy a kukorica, akárcsak a trópusi gyümölcs, egyszerűen nem tartozik a tésztához, hallgasson meg. Az ananász még akkor is ha meg van sütve, és ez mérsékli savanyúságát, hajlamos arra, hogy erős ízt adjon bárminek. Éppen ezért számos receptünk kiemelkedő összetevője.

A kukorica viszont igazi csapatjátékos, csendesen dicsér mindent maga körül, és nem követeli azt, hogy ő legyen a lényeg. A kukorica alázatosan lazítja a többi pizzafeltétet: az olvadt sajt például üdvözlő ropogást kap miatta. Tehát akár az ananász híve, akár teljesen ellene van, ha legközelebb több kukoricát szerez, szórjon egy marékkal belőle a pizza tetejére. Ízlelőbimbói meghálálják majd önnek ezt és még arra is rávehetik, hogy az ananászt is kipróbálja a pizzán.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs