2020. február 20.
Kötelező ezeket megkóstolnia ha Skóciában jár

Skócia bőségesen gazdag a friss termékek szempontjából. A skót lazactól a házi készítésű vajkrémig, most elvisszük egy utazásra a skót ételek világába, hogy többet tudjon meg a finom skót ételekről.

[wp_ad_camp_1]

Az első olyan étel, amit mindenképp kötelező megkóstolni ha Skóciában jár, az a Haggis. Skócia ikonikus nemzeti ételét juhból (májból, tüdőből és szívből) készítik, amelyet fűszerrel, sóval, zabliszttel, és hagymával aprítanak az állat gyomrának belső részével. A béltől eltekintve ez a csemege teljesen isteni. Ne hagyja el Skóciát addig, amíg ki nem próbálta. A következő étel a neeps and tatties. A „neep” fehérrépa, a „tatties” pedig burgonyát jelent, tehát ez egy fehérrépás burgonyás étel. Ha vajat és metélőhagymát ad hozzá ehhez a keverékhez, kap egy clapshot-ot (egy Orkney-ból származó tál). Skóciában ez az étel olyan elterjedt, mint máshol a borsó és a sárgarépa.

Ha Skóciában jár, nem szabad kihagyni a skót lazacot. Sétáljon be bármilyen csúcskategóriás szupermarketbe vagy étterembe szerte a világon, és keressen skót lazacot, biztosan talál. Hogy miért? Mert ez a legjobb lazac étel. Skócia a lazac elsődleges tenyésztési területe. A skót lazacot világszerte imádják fantasztikus ízének és tökéletes textúrájának köszönhetően. A zabkását is megéri megkóstolni, ha már Skóciában jár. Legyen szó Scott’s Porage zabkásáról, egyenesen a dobozból, vagy egy ínyenc étterem verziójáról, semmi sem utánozhatja a jó öreg skót zabkása ízléses ízét. Figyelmeztetnünk kell, hogy ez sóval készül, nem cukorral. Merüljön el a skót kultúrában, és minden egyes kanál zabkása után megtapasztalhatja Skócia egy részét. A skót burgonyapüré is kihagyhatatlan, amihez nagy mennyiségű vajat és tejet adnak hozzá, hogy a burgonyapürével sokkal puhábbá és krémesebbé is válik.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs