2016. január 16.
Korpásodás ellen természetes megoldással

Nemcsak kellemetlen és az esztétikai szépérzékünket rontja a korpa, de a fejbőrünk valóban beteg, kezelést igényel. Az élesztőgombák elszaporodása mellett a B6 vitamint, vagy a létfontosságú szelént is hiányolhatja a szervezetünk. A természet az azonnali, felületi kezelésen túl segítséget nyújt abban is, hogy ott kezeljük a problémát, ahol kialakult. Ne csak a fejbőrünket óvjuk, hanem állítsuk helyre egész testünk egyensúlyát!

[wp_ad_camp_1]

A leváló hámsejt természetes jelenség, azonban, ha a fejbőrön gyulladás alakul ki, megnő a szaruréteg. Nemcsak a hajtőhöz jut belőle, általában a pulóveren, ingen és kabáton is visszaköszön, hogy fejünk küszködik. A gombák mennyisége jóval magasabb a szükségesnél, fontos visszaállítani a korábbi egyensúlyt. A kamilla főzetek első helyen állnak a természetes problémakezelésben. Ha csalánlevéllel, bojtorjángyökérrel, fűzfalevéllel keverjük el, a hajmosást követően határozottan masszírozzuk rá a fejbőrre. Fél liter vízben oldhatjuk a kakukkfüvet, vagy rozmaringot is. 10 perc áztatás után ugyanazt a mozdulatsort végezzük el, amit a kamilla-főzettel is végigcsináltunk!

Gondolkodjunk el az étrendváltáson

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás a fejbőrünkre is jótékonyan hat. De azt is elmondhatjuk, ha emésztésünk, vérkeringési rendszerünk megfelelő ellátást kap, nem kell aggódnunk a korpa miatt sem. Fontos számba vennünk azt, mit fogyasztunk el az étkezéseknél. A túlzott cukrot és édességet a haj is megsínyli. Ha egészséges, dús hajkoronát szeretnénk, érdemes elkerülni a desszert-orgiákat, valamint kevesebb hússal készíteni a főételeinket. És hiába nagy kedvencünk a sajt, már kutatások is igazolták, ha visszaszorítjuk az étrendünkben, akkor kisebb az esélye a korpásodásnak is!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs