2019. május 17.
Körömgomba fertőzés – ne szégyellje, kezeltesse!

A körömgomba fertőzés számos embert érint, ez számít az egyik leggyakoribb betegségnek. Öltözőkben, uszodákban, gyógyfürdőkben könnyű elkapni, ugyanakkor bizonyos tényezők elősegítik a fertőzést.

[wp_ad_camp_1]

Körömgomba fertőzés orvosi segítséggel gyógyul csak meg, így nem érdemes arra várni, hogy „majd csak jobb lesz”. A köröm gomba tünetei közt említhetjük a sárgás-barna színt, valamint a felület töredezettségét, barázdált kinézetét. A körömgombával minél előbb orvoshoz kell fordulni, hogy egyrészt meggyógyuljon, másrészt pedig, hogy ne fertőzzön tovább. Ha csak az egyik körmén jelentkeznek gombás tünetek ne legyen nyugodt, ugyanis nagy valószínűséggel, hamarosan a többi körömre is átterjed. A diagnózis a legtöbb esetben a fizikális vizsgálat alapján felállítható, azonban előfordulhat, hogy gomba- és baktériumtenyésztésre is sor kerül a célzott kezelés érdekében.

Ahogy már fentebb említettük a körömgomba nem múlik el magától, így kár is ebben reménykedni. Az idő múlásával a tünetek csak rosszabbak lesznek, éppen ezért minél előbb orvoshoz kell fordulni. A legeredményesebb kezelési mód a gyógyszeres kezelés, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan idő előtt felhagynak a szedésével, mert nem tapasztalnak elég rövid időn belül javulást, azonban a gyógyuláshoz időre van szükség. Súlyos vagy visszatérő körömgomba esetén szükség lehet laboratóriumi vizsgálatokra, hogy fény derüljön a fertőzésre való hajlandóság hátterében lévő okokra. Ha körömgomba tünetein tapasztalja magán, esetleg szeretne bővebb információt kapni a körömgombáról vagy más bőrgyógyászaton kezelhető betegségekről, akkor látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol az elérhetőségeket is megtalálhatja.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs