2020. augusztus 27.
Kolumbia legszebb régiói

A sokféle tájjal megáldott Kolumbia Dél-Amerika északnyugati részén a gyönyörű Karib-tenger és a Csendes-óceán partvidékének, a dicsőséges Andok-hegységnek és a félelmetes Amazonas-esőerdőknek ad otthont – sok más látványos természeti látnivaló mellett.

[wp_ad_camp_1]

A kolumbiai Andok, az ország két legnagyobb városa, Bogota és Medellin, gyönyörű hegyi tájakkal megáldott nemzeti parkok rengetegében, dzsungellel teli kanyonokkal és végtelen kávéültetvényekkel várja vendégeit. Egy kis időt töltsön el a mámorító városokban, Bogotában és Medellinben, látogasson fel minden csodálatos múzeumot és lenyűgöző történelmi nevezetességeket. Érdemes körbeutazni a nagyobb régiót, mivel bárhová is megy, a fenséges Andok-felföld fogadja. Például Bucaramanga városát festői fekvése miatt érdemes megnézni a Rio de Oro-völgyben. San Gil az a hely, ahova elindulhat, ha vadvízi evezésre, túrázásra vagy akár bungee jumpingra vágyik; ez az ország kalandsportjának fővárosa. A Cocuy Nemzeti Park és a Purace Nemzeti Természeti Park gyönyörű természetével Andino a kultúra, a történelem, a kaland és a természet tökéletes keverékét kínálja mindenki számára.

Kolumbia legimpozánsabb gyarmati városai ugyanolyan lenyűgöző karibi tengerpartnak ad otthont. Az idilli Costa Norte az ország egyik legnépszerűbb régiója, amelyet meg kell látogatni, és jó okkal. Cartagena a régió gyarmati korszakának csodálatos építészete és lenyűgöző történelmi helyszínei miatt kötelező látnivaló. Barranquilla, az ország negyedik legnagyobb városa évente egyszer megrendezi a világ második legnagyobb karneválját, amikor mindenki az utcára vonul, és tánccal, zenével és felvonulásokkal ünnepel. Santa Cruz de Mompox és Santa Marta fantasztikus gyarmati építészettel büszkélkedhet, ez utóbbi a gyönyörű tengerpartoknak is otthont ad.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs