2020. november 13.
Kollagén – Mit érdemes tudni róla?

A kollagén a szervezet egyik legfontosabb építőanyaga, azonban sajnos harminc-negyven éves kor körül egyre jobban csökken a szervezetben mennyisége. Ebbe nem kell belenyugodni, hiszen ma már számtalan étrend-kiegészítő áll rendelkezésre, melyeknek köszönhetően hatékonyan pótolható a szervezetben a kollagén mennyisége.

[wp_ad_camp_1]

Kollagén mennyisége évről-évre csökken szervezetünkben, így nagyon fontos, hogy a folyamatot lassítsuk. Ahogy öregszünk, úgy csökken a kollagén mennyisége a szervezetben, méghozzá évente egy százalékkal. Bizonyos tényezők hatására ez a folyamat felgyorsul, például stressz, alkoholfogyasztás, környezetszennyező hatások, dohányzás és egészségtelen táplálkozás. Amikor azt írjuk, hogy a kollagén a szervezet egyik legfontosabb építőanyaga, azt szó szerint értjük, hiszen a kollagén megtalálható az izmokban, bőrben, ízületekben és csontokban. A kollagén a szépséghez is elengedhetetlen, mivel a fiatalos, feszes bőrhöz elengedhetetlen a kollagén. A kollagént be tudja vinni a szervezetbe táplálék-kiegészítő segítségével, méghozzá több formában. Akár tablettaként, folyadékként vagy por formájában. Bármelyiket is választja, a lényeg, hogy természetes anyagot válasszon.

A kollagén kiváló porcépítő, ízületvédő, valamint a bőr szépségéhez is elengedhetetlen. A bőr felületén egy láthatatlan filmréteget képez a kollagén, melynek köszönhetően biztosított a sejtek optimális nedvtartalma, valamint így a kollagén termelés is beindul. A kollagén a szép bőr elengedhetetlen feltéltele, hiszen enélkül a bőr visszeressé, narancsbőrössé válik, valamint striák és hajszálerek jelennek meg rajta. A kollagén pótlás ajánlott még olyan bőrproblémák esetén is, mint az ekcéma, pattanások, akné, pikkelysömör vagy szemölcsök.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs