2022. február 26.
Koh Phangan: A legjobb helyek és szállodák

Ha a paradicsomi szigetekről van szó, Koh Phangan minden bizonnyal az egyik legjobb és leghíresebb. A legismertebb dolog a szigeten, egzotikus, távoli szépsége és fehér homokos tengerpartjai mellett, a vad Full Moon Party.

A délkelet-ázsiai ösvény határozott kedvence, ez a havi buli szerény eredetű, de valami nagy eseménnyé változott, amely több tízezer embert és még nemzetközi DJ-ket is vonz. Ez az egész éjszakás buli a homokon annak a hedonizmusnak a szimbóluma, amelyről Koh Phangan és Thaiföld ismert. De távol az alkoholtól és a féktelen szórakozástól, van Koh Phangannak egy sokkal derűsebb, csendesebb oldala, mint amilyennek elsőre látszik. Számtalan hostel található a buli fővárosában, Haad Rinben, ahol minden hónapban javában tarthatja a Full Moon Partyt, de menjen tovább a sziget északi és keleti része felé, és a szálláslehetőségek lassabb, kihűlt élettempójúak. Haad Rin (más néven Hat Rin) Koh Phangan alapja; itt zajlik a hírhedt, eredeti Full Moon Party. A koncepció 1983-ra nyúlik vissza, amikor a Paradise Bungalows tulajdonosai partit rendeztek, hogy megköszönjék a jelenlétét annak a mintegy 30 utazónak, akik ott tartózkodtak. Ma ez a dekadens buli akár 30.000 fős tömeget vonz!

Cocohut Beach Resort & Spa – A közvetlenül a tengerparton elhelyezkedő, menő Cocohut Beach Resorton számos hely közül választhat, ha egy nagyszerű kiruccanásról van szó. Nemcsak normál szobák és bungalók vannak, hanem villák is – mindegyiket áthatja a trópusi stílus érzése. A 4 csillagos üdülőhely ingyenes reggelit, valamint ingyenes hajótranszfert kínál. Az itt tartózkodás azt jelenti, hogy csak körülbelül 10 perc sétára van a Haad Rin strandtól, amely a Koh Phangan teliholdas bulik helyszíne. Phangan Bayshore Resort – Hűvös szabadtéri medencével és kellemes hangulatával a Phangan Bayshore Resort szó szerint magán a Haad Rin strandon található. A szobák egyszerűek és letisztultak, de mivel egy ilyen fantasztikus helyen van, nem valószínű, hogy túl sok időt tölt majd bent!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs