2020. július 10.
Klasszikus túra Törökországban

Míg Törökország rengeteg látnivalóval rendelkezik, ez a túra bemutat néhány kötelező látnivalót. Meglátogathatja a legszebb látnivalókat mindössze néhány nap alatt.

[wp_ad_camp_1]

Isztambulból indulva légkondicionált minibusszal, néhány törökországi nap a Gallipoli-félsziget látogatásával kezdődik, ahol rengeteg izgalmas történelmi látványosság található. Törökország európai részén található a félsziget híres Gallipoli kampány helyszíne, amely az első világháború alatt zajlott le. Az első nap nagy részét a csatatér és az érintő Lone Pine és Chunuk Bair Emlékművek feltárására lehet fordítani. A professzionális idegenvezetővel megtudhatja mindazt, amit tudni kell a Gallipoli csatatérről. Az árok és az alagutak felfedezése után úgy érzi majd, mintha visszalépett volna az időben. Ebédre felfedezhet néhány helyi éttermet, amelyek ízletes török ​​ételeket kínálnak. Másnap elindulhat a történelmi Trójához, amely világszerte híres a trójai lóról, amely a segítette a város védekezésének legjobb kihasználását.

Miután felfedezte ezt a csodás helyet és mindent megtudott Trója történelméről, itt az ideje, hogy szünetet tartson, és egy kellemes ebédet fogyasszon. Délután a túra a Pergamum abszolút lenyűgöző akropoliszába vezet, a mély kék éggel szemben álló ősi oszlopoknál nagyszerű képet készíthet majd. A Pergamum egyik fontos kulturális és politikai központjaként már rég nem működik, bár ez továbbra is izgalmas látogatási hely marad. Egy fárasztó városnézés után visszatérhet, pihenhet és csodálatos vacsorát fogyaszthat a szállodában, mielőtt nyugovóra tér. Másnap Efézusti is érdemes fellátogatni. Az egykor az ókori Görögország városa, Efézus ad otthont az ókori világ hét csodájának. A város által kínált régészeti romok vonzóak a felfedezésre, mivel azok a történelembe visznek vissza. Az ókori város körüli látogatás kétségtelen csúcspontja a Celsus csodálatos könyvtárának látogatása.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs