2020. augusztus 10.
Kiváló tippek egy nyaraló melegen tartására

A nyaraló fűtése könnyen pazarlásba mehet át a hűvös időben, különösen a téli időszakban. Ugyanis a fűtés teljes elkerülése nem lehetséges, sőt nagy butaság volna, hiszen azzal azt kockáztatnánk, hogy a vízvezetékek és a csövek teljesen elfagyhatnának.

[wp_ad_camp_1]

A nyaraló felmelegítéséről itt tud tájékozódni! Egy családi ház felmelegítésére a leggazdaságosabb módszer általában a központi fűtés, például a hagyományos radiátorokkal felszerelt gázkazán alapú melegítés. Viszont a nyaralókat általában csak a meleg hónapokban, legalábbis csak az év egy bizonyos időszakában használják. Éppen ezért a kombi gázkazán nem feltétlenül a legjobb megoldás. Azért sem jó döntés, mert könnyen befagyhatnak a csövek. A legfontosabb, hogy a nyaraló a téli időszakban is megfelelő hőszabályozást kapjon és ezáltal a csövek és vízvezetékek is biztonságban legyenek. Ha hajthatatlanok vagyunk és mégis ragaszkodunk a vizes központi fűtéshez, akkor nagyon fontos, hogy télen is elég hőt kapjon a nyaraló. Ideális esetben ez úgy valósul meg, hogy az embernek nem kell személyesen jelen lennie. Ez akár egy intelligens termosztáttal is megvalósulhat.

A nyaraló fűtésének további kiváló módja az elektromos fűtés, amellyel a ház csöveinek elfagyásának veszélye kevésbé fenyeget, ugyanakkor azzal is érdemes tisztában lenni, hogy az elektromos fűtési rendszerek a legtöbb esetben egyáltalán nem olcsók. Az elektromos fűtőrendszer általában valamilyen termosztát segítségével működik. Ezek nagy előnye, hogy csak akkor kapcsol be a rendszer, amikor a hőmérséklet alacsony, így a csövekben a víz fagyása elkerülhető. Ezenkívül az infravörös panelek alkalmazása is jó döntés lehet. Ha nem tud dönteni és bővebb információkra van szüksége, akkor érdemes ellátogatni a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs